Илкай Гюндоган пое своята част от вината, след като лидерът

...
Илкай Гюндоган пое своята част от вината, след като лидерът
Коментари Харесай

Гюндоган пое вината за пропусната дузпа

Илкай Гюндоган пое своята част от виновността, откакто водачът във Висшата лига Манчестър Сити не съумя да победи застрашения от изпадане Лийдс с безапелационен резултат в събота. Германският полузащитник вкара и двата гола за " жителите ", само че пропуснатата от Гюндоган дузпа за малко върна очакванията на Лийдс да завоюват нещо от дуела. Редовният реализатор на дузпите и голмайстор на отбора Ерлинг Холанд не взе топката, с цел да разреши на капитана на Сити Гюндоган да вкара първи хеттрик в кариерата си. При удара от бялата точка в 84-тата минута той уцели гредата и Лийдс вкара единствено момент по-късно посредством Родриго. Така внезапно един мач, в който Сити доминираше изцяло, приключи с трагичен край, само че домакините устояха на натиска.

Мениджърът Пеп Гуардиола надалеч не беше впечатлен от обстановката, а Гюндоган призна виновността си. 

" Беше положително показване. За страдание, не успяхме да покажем това показване в резултата. Усещането ми е, че този мач трябваше да бъде извоюван с най-малко три гола разлика. Имахме доста огромно владеене на топката, успяхме да създадем много положения. Негативното е, че не успяхме да вкараме трети гол ", сподели Гюндоган. 

" Мачът можеше да завърши през първото полувреме и, несъмнено, също и през второто. Имахме доста шансове - в това число и аз, само че за жалост не успяхме да отбележим трето попадение. Допускането на много елементарен гол направи последните 5-10 минути малко нервни за нас, което не трябваше да се случва ", добави той.

Капитанът на отбора счита, че е значимо Манчестър Сити, който се изправя против Реал Мадрид на полуфиналите на Шампионската лига във вторник, да продължи да слага високи стандарти, до момента в който преследва три трофея този сезон. 

" Някои хора споделят, че е по-важно да спечелиш, в сравнение с да играеш добре, което може да е правилно, само че аз мисля, че това просто не е нашият стандарт. Разбира се, ние желаеме да печелим мачове, само че също по този начин желаеме да продължим да играем по метода, по който сме го правили до момента. Остават единствено няколко мача до края на сезона и всеки от тях е като край за нас ", разяснява Гюндоган.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР