Илия Груев-младши изигра поредния си силен мач, а Лийдс победи

...
Илия Груев-младши изигра поредния си силен мач, а Лийдс победи
Коментари Харесай

Илия Груев отново най-добър за Лийдс

Илия Груев-младши изигра следващия си мощен мач, а Лийдс победи като посетител Плимут с 4:1 след продължения в преиграването от четвъртия кръг на ФА Къп. Българският национал бе определен за „ Играч на мача “.

„ Това беше сложен мач от 120 минути. Мисля, че в края показахме качество и направихме нужното, с цел да преминем в идващия кръг. Очакваме с неспокойствие идващия противник “, сподели Груев.

Груев игра цялостни 120 минути, като в тях направи тъкмо 120 докосвания и 95% акуратност на пасовете. Също по този начин даде точни 6 от 8 опита дълги пасове, завоюва 5 единоборства.

Йоркширци се класираха за осминафиналите, където ще гостуват на спечелилия от двойката сред Астън Вила и Челси. Двата тима ще преиграват в сряда на „ Вила Парк “, откакто на „ Стамфорд Бридж “ не съумяха да си вкарат гол и приключиха 0:0.



Илия Груев-младши стартира като титуляр и остана на терена през всичките 120 минути. Той имаше съществена заслуга и за четвъртия гол във вратата на Плимут, откакто провокира Райън Харди да си вкара автогол в 117-ата минута.

В 13-ата минута Матео Джоузеф насочи доста рисков удар, само че Конър Хазард се намеси и съумя да избави, а по-късно топката срещна напречната греда.

Лийдс продължи да има самодейността и в 19-ата минута Уилфред Ньонто подаде към Пиро, който стреля от дъгата на наказателното поле на Плимут, само че топката срещна напречната греда на вратата на Хазард.

Плимут отговори в 21-ата минута, когато Джон Едуардс получи доста добър извеждащ пас от Морган Уитъкър, след което обаче стреля едва и Илан Мелие избави.

Плимут направи нов доста сериозен пропуск в 31-ата минута. Соринола получи доста добра опция в наказателното поле на Лийдс и стреля, само че Джо Родон се намеси решаващо и топката излезе в корнер.

Минута по-късно Мумба насочи отдалечен удар, само че настрана от десния непряк дирек на вратата на Илан Мелие.

Конър Хазард още веднъж се наложи да се намесва и да избавя в 49-ата минута след удара на Пиро.

Пет минути по-късно Матео Джоузеф получи пас от Илия Груев и стреля, получи се рикошет и топката излезе в корнер, преминавайки настрана от левия непряк дирек на вратата на Хазард.

Лийдс поведе в резултата с 1:0 в 66-ата минута. Уилфред Ньонто стреля от границата на наказателното поле на Плимут, след което топката рикошира в състезател на домакините и влетя в долния десен ъгъл на вратата на Хазард.

Плимут изненадващо съумя да изравни резултата в 78-ата минута. Филипс получи добър извеждащ пас в наказателното поле на Лийдс, където отклони с едно допиране топката към Галоуей, който с гърди от близко съумя да вкара топката във вратата на Илан Мелие.

До края на постоянните 90 минути двата тима не си означиха нови попадения и се стигна до двете продължения от по 15 минути.

Лийдс за трети път удари греда в 93-ата минута. Съмървийл получи добра опция, само че след удара му топката се спря в левия непряк дирек на вратата на Конър Хазард.

В 95-ата минута Райън Харди насочи мощен удар, само че Илан Мелие се намеси и избави.

Лийдс въпреки всичко поведе с 2:1 в 97-ата минута, когато Жоржиньо Рутер асистира за гола на Съмървийл.

Лийдс направи резултата 3:1 в 111-ата минута. Съмървийл асистира на Жоржиньо Рутер, който стреля, топката рикошира в левия непряк дирек и влетя в мрежата на Конър Хазард.

Гостите поведоха с 4:1 в 117-ата минута. Илия Груев-младши центрира от корнер в наказателното поле на Плимут, където Райън Харди си означи автогол, пращайки топката във вратата на Конър Хазард с глава.

Илан Мелие се наложи да се намесва в 118-ата минута, спасявайки удара на Морган Уитъкър.

Така Лийдс се класира за петия кръг на ФА Къп, където ще гостува на спечелилия от двойката сред Астън Вила и Челси.

Ковънтри победи Шефилд Уензди с 4:1 в преиграването и продължава напред в шампионата.

За петия кръг на ФА Къп се класира и Саутхемптън, който победи с 3:0 Уотфорд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР