Илия Груев е фаворит да поеме националния отбор при провал

...
Илия Груев е фаворит да поеме националния отбор при провал
Коментари Харесай

Илия Груев поема националите, ако Кръстаич пак стъпи накриво

Илия Груев е любимец да поеме националния тим при неуспех в идващите две евроквалификации против Литва и Сърбия, твърди „ Тема Спорт “. В събота трикольорите гостуват в Каунас, а във вторник, 20 юни, одобряват комшиите от 21:45 часа в Разград. В момента 53-годишният Груев е свободен. За последно той бе асистент треньор на Арминия Билефелд. Бишият халф обаче се раздели с клуба през април предходната година. Интересното е, че сега твърдо част от селекцията е синът му Илия Груев-младши, който е състезател на Вердер Бремен.

В последните дни към името на Груев – старши се шуми доста. Причината е, че той бе спряган и за треньор на Левски. Специалистът изгледа от трибуните на „ Георги Аспарухов “ баража за Лигата на конференциите. Груев към този момент е работил в националния тим. От 1 януари до 30 юли 2011 година той бе асистент на Лотар Матеус в селекцията.

„ Тема Спорт “ към този момент осведоми, че сръбският селекционер Младен Кръстаич е получил ултиматум от БФС да вземе най-малко три точки от идните два дуела, след кошмарния старт на пресявките за европейското състезание следващата година в Германия. Нашите потеглиха с две загуби – 0:1 от Черна гора в Разград и 0:3 от Унгария в Будапеща. Новината, че главата на треньора виси на косъм бе доказана и от медиите в родината на наставника. „ В случай, че Младен Кръстаич стигне до три точки в Литва и се показа равностойно в дуела със Сърбия, той най-вероятно ще остане на селекционерския пост. Ако това не стане, управлението на БФС ще търси друго решение, тъй като нови две провали биха означавали освен завършек на всички шансове за класиране, само че и отприщване на публичното неодобрение “, твърди Sportklub.rs.

Смята се, че ултиматумът към Кръстаич е пристигнал персонално от президента на БФС Борислав Михайлов. Според изданието informer.rs, Кръстаич е бил пред уволняване преди няколко месеца – след разгрома в Унгария, само че въпреки всичко е запазил поста си.

Шансовете на трикольорите за класиране на финалите на европейското са минимални. И за септемврийската сесия от мачове България може да има нов селекционер.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР