Илина Михайлова, сопран – Анна Австрийска, 14 декември, 19.00, НДК,

...
Илина Михайлова, сопран – Анна Австрийска, 14 декември, 19.00, НДК,
Коментари Харесай

Илина Михайлова: Всяка жена мечтае да бъде... кралица!

Илина Михайлова, сопран – Анна Австрийска, 14 декември, 19.00, НДК, зала 1

Гастрол на Държавна опера Варна с бг премиерата на мюзикъла „ Тримата мускетари “ от Максим Дунаевски, реж. Николай Априлов, диригент Страцимир Павлов.

Всяка жена мечтае да бъде... кралица! Аз не върша изключение и по тази причина за мен е същинско наслаждение да се превъплътя в облика на Анна Австрийска. В постановката на мюзикъла “Тримата мускетари “ на режисьора Ники Априлов аз би трябвало да покажа Анна, с изключение на като кралица и като влюбена жена с интимните й мисли, пристрастености и душевни стихии. Влюбена в Лорд Бъкингам, тя му подарява, в действителност не напълно подходящо, подарената й преди този момент от краля огърлица. Назрява скандал, само че Д`Aртанян и мускетарите го предотвратяват със своята храброст и съобразителност.

Всеки път, когато извършвам ролята, прибавям нещо от себе си, както и кралицата оставя всякога нещо в мен. Това е един непрекъснат продан, който обогатява актьора. На сцената съм с прелестни сътрудници, които имат авантюристичен дух и упоритост не по-малки от тези на героите в „ Тримата мускетари “. Резултатът е едно безпределно развлечение за нас и за публиката. Публиката в това зрелище е наш съидейник. Вярвам, че по този начин ще се получи и в спектакъла на 14 декември в НДК. Очакваме там и вас, другари!

ТРИМАТА МУСКЕТАРИ

Мюзикъл от Максим Дунаевски. Либрето и театрална реализация Николай Априлов по романа на Александър Дюма-баща; диригент, оркестровка и аранжименти на песните Страцимир Павлов; сценография и костюми Ася Стоименова; театрален пердах и фехтовка Николай Дериволков; хореография Татяна Янева; стихове на песните Мария Донева; диригент на хора Цветан Крумов; асистент-режисьор Сребрина Соколова. В основните функции: Д`Артанян – Ованес Торосян; Атос – Свилен Николов; Портос – Велин Михайлов; Арамис – Калоян Лулчев; Людовик ХІІІ – Красимир Добрев; Анна Австрийска – Илина Михайлова; Лейди Уинтър – Антоанела Петрова; Кардинал Ришельо – Стефан Рядков, Херцог Бъкингам – Пламен Долапчиев,; Граф Рошфор – Станислав Кондов; Де Жусак - Людмил Петров; Де Тревил – Свилен Стоянов; Констанс Бонасьо - Мария Павлова; Господин Бонасьо – Пламен Георгиев. Оркестър, хор и балет на Държавна опера Варна с присъединяване на Варненската детско-юношеска опера с диригент Ганчо Ганчев. Мюзикълът с извършва на български с надписи на британски и съветски език. Времетраене 2 ч. и 30 мин.

Билетен център НДК: тел.: 02/9166300, 02/9166400; email: [email protected] Всеки ден: 10.00-20.00; Online www.eventim.bg

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР