Илиана Иванова, член на Европейската сметна палата е номинацията на

...
Илиана Иванова, член на Европейската сметна палата е номинацията на
Коментари Харесай

Илиана Иванова е номинацията на ГЕРБ за европейски комисар

Илиана Иванова, член на Европейската счете палата е номинацията на ГЕРБ за европейски комисар, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Много познато лице в Брюксел, а доста е значимо нашият комисар, защото аз преди време съм взел участие, когато се правеха ръководител на Екологичен потенциал, Европейски Съюз и Европейска комисия и тогава за България беше оставена квота за жена с доста прекрасен сектор от ЕНП и ГЕРБ. И ние през днешния ден взехме решение за Илиана Иванова - доста познато лице в Брюксел, доста способена ", разяснява Бойко Борисов.

Според Борисов издигането на двама претенденти няма да внесе напрежение с ПП-ДБ, тъй като те нямат политическо семейство отвън това, че " Демократична България " е част от ЕНП, както и ГЕРБ. Той посочи, че българският еврокомисар би трябвало да бъде излъчен от най-голямата парламентарно-представена партия у нас.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и отхвърли му да даде ДНК-проба по " Барселонагейт ". Според него проблема се употребява с изгода на политическите упоритости на досегашния основен прокурор Иван Гешев.

" За непознати деца да давам проба - вие давате ли проба за вашите деца? Я, престанете. От последните 2-3 седмици за следващ път някой, който желае да прави политическа партия, стартира да се занимава с Бойко Борисов, даже нарушавайки служебните си задължения. Всичко това, тези няколко седмици, беше да се направи основата на политическа партия. Гешев не закачи Движение за права и свободи нито един път, а на мен и на Кирил Петков ни желае имунитетите ", сподели Борисов

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР