Илиан Стоянов - Коловати е сред легендите на Левски, заради

...
Илиан Стоянов - Коловати е сред легендите на Левски, заради
Коментари Харесай

Илиан Стоянов - Коловати: С идването на Мъри Стоилов, Левски се спаси от фалит

Илиан Стоянов - Коловати е измежду легендите на Левски, поради хъса и борбеността, която демонстрираше във всеки мач със синята фланелка, макар че преди този момент е носил екипа и на другия роден гранд - ЦСКА. В края на престоя си в Левски отхвърли да възобнови контракта си и мина в японския Хирошима Сан Фрече като свободен сътрудник. Коловати е прочут освен с футболните си качества, а и с това, че не цепи басма никому - нито на противници, нито на съдии, нито на съотборници или шефове. Затова мнозина го обичат и почитат, тъй като е мъжко момче. След края на кариерата си, той остана в Страната на изгряващото слънце и основа своя футболна школа. И от далечната отдалеченост той не пропуща да се интересува от проблемите в българския футбол и от Левски.
" За мен първата голяма смяна в Левски е самото завръщане на Мъри. На мен това ми е изцяло задоволително, тъй като го познавам и знам чудесно какво може и по какъв начин работи. Постепенно нещата ще се оправят, само че би трябвало време. Нали не смятате, че 3 месеца е задоволително, с цел да се направи нещо значимо, колкото и на почитателите на Левски да им се желае тимът да побеждава във всеки мач с разлика. Дори и в тези първи мачове, в които Левски не победи, бях безусловно сигурен, че нещата ще се наредят. Играли сме дружно, по-късно за към година ми беше треньор. Познавам го извънредно добре и съм наясно с мисленето му. Станимир Стоилов е човек, който първо гледа личните си неточности, може и желае да ги поправя. Не може да се заблуди, че Левски като завоюва един мач и всичко е супер. И след триумфа над Славия сподели горе долу същото – би трябвало време, до момента в който представянето се стабилизира и че една победа не значи безусловно нищо на фона на дълготрайните хрумвания. Между другото аз съм много прелестно сюрпризиран от успеха над Славия, тъй като " белите " имат много порядъчен тим, а ние постоянно сме играли мъчно в " Овча купел ". Знаете и статистиката от последните мачове – Славия се беше трансформирал в много преобладаващ тим ", разяснява Илиян Стоянов пред уеб страницата.
" Мъри си знае най-добре какви футболисти му трябват и на кои постове. Аз съм уверен, че той е бил наясно къде трябват нови попълнения още преди да се върне на " Герена ", тъй като следеше тима. Към този миг актуалните играчи са ОК, само че би трябвало още повишение на равнището. Вече бе притеглен шведски бранител, чака се и бразилец, тъй че още в този момент селекцията върви. Което е хубаво, тъй като по този начин Стоилов ще може още на първата подготовка за новата година да има наличния тим, с който да направи подготовка.
Вижда се, че тимът полека-лека стартира с всеки минал мач да играе с повече сили. И това на фона на лятото, когато не се знаеше дали изобщо тимът ще започва присъединяване в " А " група. Живко Миланов имаше 10-12 футболисти, всеки ден някой си тръгваше или му изтичаше договорът – беше цялостен безпорядък. Тук не споделям никога нищо неприятно за Живко, просто такава беше обстановката. Просто Мъри наследява тима в такава форма и би трябвало в придвижване да усъвършенства нещата. Наистина това не се случва от през днешния ден за утре…
Феновете на Левски се усъвършенстваха още веднъж около Станимир Стоилов. Вярвайте ми, в случай че Мъри не беше пристигнал в Левски в този миг, тимът доста скоро щеше да банкрутира. Мъри е основният провинен за нещата, които се случват в позитивна тенденция в Левски. Той е един тип поръчител с наличието си. Мъри желае да направи Левски още веднъж европейски тим, както беше преди години. Стоилов не е пристигнал за пари в Левски, тъй като той има доста пари! Това желая да го чуят почитателите на Левски и да го запомнят. Защото какво ли не се написа и приказва. Станимир Стоилов реализира изключителни триумфи в Казахстан, вкара Астана в групите на Шампионската лига, след това в тези на Лига Европа. Смятате ли, че не е имал положителни финансови условия?! Така че това с парите не е водещо при него в Левски. Други са неговите условия. За Стоилов най-важното нещо е клубът да има някакъв порядъчен бюджет. Ако даден футболист взима 500 лв. заплата, да ги получава, а не да се дават обещание милиони, само че да не се дават. Мъри желае тимът да има база, на която да тренира и да съблюдава вярна политика. Това е. И аз по тази причина го почитам, тъй като си знае позицията. Не е като някои български треньорчета, които единствено и единствено да отидат да работят някъде, са подготвени на всичко – да им споделят кой да играе и кой не, а на всичкото от горната страна работят и съвсем без пари. Евала на Мъри, че си отстоява позицията. Сигурен съм, че Левски ще излезе от тази рецесия. Дори тук не става въпрос единствено за игровата обстановка, а и за финансовата. Защото Станимир Стоилов гледа да се връщат и отговорностите, насъбрани през годините. А това става с деликатна политика на прехвърлянията. Не да се взимат по 10-11 чужденци, половината от които след това разтрогват и съдят Левски за неустойки.
За мен Купата е доста значима. Трофеят си е трофей и няма значение имаш или нямаш тим, в случай че ти се отдаде опция, несъмнено, че ще я гониш. Това е най-прекият път до Европа. И в случай че някой ми споделя, че по-добре Левски да не играе в шампионатите – значи нещо се е объркал. Всяко едно присъединяване на Левски в Европа е плюс за тима. Замислете се, че с изключение на парите, които са много значими, има и други позитивни неща. Представете си, Левски желае даден футболист, само че той ти споделя – вие не играете в Европа, избирам кипърски или някой сръбски тим на 4-5 място. Участието в Европа си е плюс и в това няма никакво подозрение ", приключи Коловати.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР