Илиан Илиев подчерта, че контрола върху мачовете е нещо изключително

...
Илиан Илиев подчерта, че контрола върху мачовете е нещо изключително
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Трябва да контролираме срещите

Илиан Илиев акцентира, че контрола върху мачовете е нещо извънредно значимо, върху което този тим на България би трябвало да продължи да работи. Националният тим на България завоюва с 1:0 над Танзания. Успехът прекъсна серия от 11 следващи срещи без победа.

„ След толкоз време без победа бе извънредно тежко психически. Защото трябваше да спечелим този мач непременно. Получи се тъкмо това, което прогнозирахме преди мача. Поздравленията към момчетата, само че аз им споделих в съблекалнята, че имаме доста запаси откъм игрови проект, откъм качество. Спечелихме по сложния метод, както ние го чакахме, само че всички други не.

Тези неща би трябвало да ги променяме с много работа, няма доста време това да се свърши, само че и откъм самочувствие имаме доста запаси, също и да направляваме мача по-добре. Вкарахме рано през второто полувреме и това бе хубаво.

Няма доста време за работа в елементи, тъй като лагерите са къси. Трябва с повече диалози да вървим напред. Защото виждате, че когато мачът не е в нашия надзор, е комплицирано и не направляваме срещите.

Надяваме се, че най-сетне откакто спечелихме, това ще успокои играчите. Нямахме победа цяла календарна година. Със сигурност и предходната година играхме против тимове, които трябваше да победим, само че не се получаваше. В дадени моменти футболистите, които могат да изиграят по-добре обстановката, не го вършат. Видяхме, че някои играчи демонстрираха и отмалялост. Може би ще създадем и промени в идващия мач, с цел да сме по-свежи, тъй като ще срещнем и по-силен съперник. Ние пожелаваме малко повече, тъй като знаем качествата на нашите футболисти. Трябва да направляваме повече мачовете. Не би трябвало да оставяме топката на съперника. Аз съм бил треньор в Африка и знам, че те обичам да държат топката, въпреки че не могат да създадат доста неща с нея. Но би трябвало повече да направляваме срещите. Ние имаме качествата и би трябвало да тормозим повече съперника “, съобщи след срещата с Танзания Илиан Илиев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР