Илиан Илиев безспорно е един от неудобните треньори за Левски.

...
Илиан Илиев безспорно е един от неудобните треньори за Левски.
Коментари Харесай

Илиан Илиев е побеждавал Левски с три различни отбора

Илиан Илиев несъмнено е един от неуместните треньори за Левски. Дори в случай че вземем единствено мачовете на " Герена ". Именно в дома на " сините " той ще гостува в неделя в един от най-интригуващите мачове от кръга.

Цялостният му баланс предстоящо е негативен, само че пък той е единственият треньор, който е удрял Левски с три разнообразни тима на " Герена ". Илиев има победи с Берое, Локомотив Пд и Черно море. И след трите победи " сините " сменяха треньорите си.

Първият успех бе със " зелените " от Стара Загора през есента на 2009-а с 1:0 с гол на Петър Димитров. След този мач падна главата на Ратко Достанич. През пролетта на 2016-а Илиан направи незабравим поврат и с Локо Пд против Левски на " Герена " - от 0:2 до 3:2, като и трите гола за " черно-белите " паднаха след почивката. Преди нея за " сините " точни бяха Венцислав Христов и Мигел Бедоя. След това с автогол на Александър Александров-Алвеша и попадения на Мартин Камбуров и Бирсент Карагарен се стигна до историческия триумф. След този мач Стойчо Стоев бе уволнен, а кръг по-късно " сините " оповестиха назначението на Люпко Петрович.

През есента на 2020 година Илиан Илиев победи на " Герена " и с Черно море. Това още веднъж стана след поврат - от 1:0 за " сините " до крайното 1:2. И този мач бе за историята, тъй като това бе първи триумф на " моряците " като посетител над този противник от началото на 60-те години. Освен това бе сбъднат с човек по-малко. Преди почивката, при 1:0 за Левски, съдията Георги Кабаков изгони за два жълти картона сина на наставника на гостите - Илиан Илиев-младши. След почивката, въпреки и с 10 души, варненци победиха с голове на Матиас Курьор и Васил Панайотов. След този мач от " Герена " бе освободен треньорът Георги Тодоров.

През предишния сезон Илиан Илиев завоюва още едно посещение против Левски, само че във Велико Търново. Там " сините " одобриха Черно море заради отнемане от домакинство и паднаха с 0:1 с гол на Александър Василев, пристигнал след неточност на Николай Михайлов.

Цялостният баланс на " Герена " сред Левски и Илиан Илиев за шампионата включва 8 победи за " сините ", едно реми и 3 победи за отборите на варненеца, написа в специфичен собствен текст вестник  " Мач Телеграф ".
 Илиев до последно ще трепери за Мазир Сула
Илиев до последно ще трепери за Мазир Сула

Под въпрос е за гостуването на Левски
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР