Или премиерът губи контрол върху партията си, или я насърчава

...
Или премиерът губи контрол върху партията си, или я насърчава
Коментари Харесай

Радев за Борисов: Губи контрол над ГЕРБ или насъсква партията срещу мен


Или министър председателят губи надзор върху партията си, или я предизвиква в борбата против мен. Това съобщи президентът Румен Радев, откакто бе посетител на отриването на академичната образователна година в СУ ”Св. Климент Охридски”, съобщи БГНЕС. " Очаквах министър председателят да озапти беквокалите в Народното събрание /по въпроса за модернизацията на българската армия-бел.ред./, това не се случи, те пеят все по-високо и все по-фалшиво. Освен това следя от всички дейности на партия ГЕРБ или министър председателят губи надзор върху партията си, или я предизвиква в борбата против мен. Вече не виждам потребност от такава среща /с премиера- бел.ред./, добави той.

" Решението и за самолетите и за цялостната рационализация на въоръжените сили е в ръцете на премиера, негова е и отговорността. Води се тази борба, само че считайте, че откакто я търсят, ще я получат ", уточни Радев. Той добави също, че това, което го смущава повече, не е тази борба, а всички процеси, които стават в страната на фона на идното европейско председателство. " Не по тази причина дали то ще бъде сполучливо или не, считайте, че най-после ще бъдем потупани по гърба - такава е практиката. Притеснява ме методът, по който гледаме на него и това, което желаеме да извлечем от него. Мисля, че ръководещите гледат на това председателство като на някаква омерта, която да легитимира успокоение от вътрешната страна и легитимация извън ", уточни още президентът.

Държавният глава предизвести, че страната ни рискува европредседателството да се трансформира в една витрина на " гейтове ", които към този момент са почнали да " гърмят " на всички места в страната. Радев добави и че няма поради единствено Хасково. " Трябва да се обърне внимание на управническия модел ", означи президентът. За достъпа на съветника му Иво Христов до секретна информация Радев акцентира, че той ще получи подобен и че с този факт се спекулира. " Няма да разясня кьорфишеци на самодейци и конспиролози”, отсече той. Според него има проблем не с комисията по досиетата, чиято активност би трябвало да бъде подложена на спор, а с нейният ръководител. Мисля, че кандидатурата сега е една насмешка с нашето минало и с българското общество, акцентира Радев. Това е все едно да назначиш бракониера за горски- поставяме усърдие да обединим нацията, само че тъкмо това ще я раздели, безапелационен бе той. За Каталуния президентът разяснява по този начин: рецесията от 2008 година очевидно изостри егоизма, както и центробежните течения в Европа. Полицейските палки няма да решат казуса. Той ще се задълбочава, безапелационен бе президентът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР