Илън Мъск подкрепи унгарския премиер Виктор Орбан, който смята бъдещия

...
Илън Мъск подкрепи унгарския премиер Виктор Орбан, който смята бъдещия
Коментари Харесай

Мъск подкрепи Орбан, който разкритикува новия закон на ЕС за свободата на медиите

Илън Мъск поддържа унгарския министър председател Виктор Орбан, който счита бъдещия закон за свободата на медиите в Европейски Съюз, който има за цел да отбрани пресата от политически напън, посягане върху свободата и средство за надзор от страна на управлението на Европейски Съюз.

Орбан написа в обществената мрежа X, че Брюксел е направил „ следващото предложение, което лимитира свободата “.

„ Законът ще докара до определяне на цялостен надзор върху медиите. Ние, страните от Централна Европа, към този момент сме виждали това в предишното. Наричаше се Коминформ и Имперската камара на културата при режима на Хитлер. Никога повече! ”, написа Орбан.

В отговор Мъск написа: „ Абсолютно по този начин “.

По-рано Вера Йоурова, заместник-председател на Европейската комисия (ЕК) по европейските полезности и бистрота, сподели, че бъдещият закон на Европейски Съюз за свободата на медиите ще бъде сериозен сигнален сигнал за страните от Европейски Съюз, по-специално за Унгария и Франция. Според нея в Унгария има наклонност за монополизиране на информацията, което Брюксел желае да предотврати в други страни членки, в това число посредством високи санкции. Във връзка с Франция Йоурова означи „ доста слаба отбрана “ за публицистите, добавяйки, че страната се опълчва на европейския закон за свободата на медиите, виждайки в него опасност от „ разрушение на нейната прелестна система “.

Във вторник Европейският парламент одобри позиция по отношение на закон за свободата на медиите, ориентиран към обезпечаване на плурализъм в региона и отбрана на изявленията от държавна и икономическа интервенция. За приемането на съответния закон бяха подадени 448 гласа, срещу - 102. Сега Народното събрание ще стартира договаряния за окончателната форма на закона.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР