Илън Мъск навлиза в дебат относно имиграцията в САЩ, докато посещава границата с Мексико

...
Той се срещна с местни политици и полиция с цел
Коментари Харесай

Той се срещна с местни политици и полиция с цел да получи това, което той нарече „нефилтриран“ поглед върху ситуацията.

Посещението на Мъск дойде, когато през последните дни хиляди хора се осмелиха да отидат в Северно Мексико с товарни влакове и автобуси, след което пресякоха границата с Тексас, Аризона и Калифорния в нарастване на пристигащите хора, търсещи убежище в САЩ.

Илон Мъск потоци на живо гранично преминаване на Тексас

Рязкото увеличение, особено около Сан Диего, Калифорния, и граничните градове на Тексас Ел Пасо и Игъл Пас, следва по-ранно затишие в неразрешените гранични преминавания след нова политика за убежище, наложена от администрацията на президента Байдън, за да обезсърчи подобна дейност.

Облечен в черна тениска, черна каубойска шапка и слънчеви очила в стил авиатор, Мъск призова за двупосочен подход към преразглеждане на имиграционните закони на САЩ във видео-селфи, публикувано на X.

Той призова за „ускорено законово одобрение“ като част от „силно разширена система за законна имиграция“, която приветства „трудолюбивите и честни“ мигранти, като същевременно забранява влизането на тези, които „нарушават закона“.

Прочетете още:
Градът на имигрантите е „унищожен“ от мигранти – анализ
Какво трябва да знаете за процеса на импийчмънт на Байдън

Изображение: Собственикът на SpaceX искаше какво той нарече „нефилтриран“ поглед върху ситуацията

„Искаме да направим и двете неща – да изгладим легалната имиграция и да спрем потока от хора, който е от такъв мащаб, че водим до колапс на социалните услуги“, той каза.

Мъск, роден в Южна Африка, отбеляза собствения си статут на „имигрант в Съединените щати“ и се нарече „изключително проимигрантски настроен“.

В четирите -минутен видеоклип, той представи представителя на САЩ Тони Гонзалес, републиканец от Тексас, чийто район обхваща повече от 800 мили от границата, който приветства Мъск и каза, че хората по границата с Тексас "наистина се чувстват изоставени".

Мъск има повече от малък интерес в икономиката на Тексас. Заводът Gigafactory Texas на Tesla се намира в Остин, а SpaceX управлява голямо съоръжение за тестване и изстрелване на брега на Тексаския залив в Бока Чика близо до Браунсвил.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР