Илън Мъск може да плати едни от най-големите годишни данъци

...
Илън Мъск може да плати едни от най-големите годишни данъци
Коментари Харесай

Мъск: тази година ще платя най-високите данъци в историята на САЩ

Илън Мъск може да заплати едни от най-големите годишни налози в историята. Това съобщи той в обществената мрежа Twitter, представен от Business Insider.

Данъците върху вариантите могат да надвишават 10 милиарда $ за тази година, съгласно изчисленията на Bloomberg. Според Мъск той " ще заплаща повече налози от който и да е американец в историята тази година " в Twitter.

Мъск не получава постоянна заплата или финансови бонуси, а огромни пакети с варианти за акции - да вземем за пример, когато компанията му Tesla реализира избрани борсови резултати. Той е упражнил съвсем 15 милиона от 22,9 милиона акции на Tesla, които му бяха предоставени през 2012 година, и към момента му остават 7,9 милиона, преди да изтекат през август 2022 година

Мъск продаде и няколко имения в Калифорния тази година, което евентуално е донесло приходи, подлежащи на данъчно облагане.

Данъчната работа обаче не разкрива обществено сходна информация за физически лица и ще е мъчно да се разбере дали Мъск в действителност заплаща най-голямата данъчна сметка в историята.

Дори Мъск да заплати 10 милиарда $ налози, това би било единствено дребна част от благосъстоянието му. Основателят на Tesla и SpaceX e преди всичко съгласно Bloomberg Billionaires Index с благосъстояние от 255 милиарда $.

Разследване на ProPublica, оповестено през юни, откри, че милиардерът е платил 455 милиона $ налози от 2014 до 2018 година, макар че благосъстоянието му е повишено с 13,9 милиарда $.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР