Икономист спечели конкурса за директор на закъсалата общинска болница МБАЛ

...
Икономист спечели конкурса за директор на закъсалата общинска болница МБАЛ
Коментари Харесай

Икономист става шеф на пловдивска болница, ще я спасява от фалит

Икономист завоюва състезанието за шеф на закъсалата общинска болница МБАЛ „ Св. Мина ”. С решение от през днешния ден Община Пловдив е определила Мария Горева за победител в състезанието, без да има различен претендент за него.  В момента точно тя е отпред на лечебното заведение, откакто през лятото бе освободен проф. Петър Петров поради неприятното финансово състояние  на  болничното заведение. Допреди това Горева бе специалист финансови и икономически разбори и стопански действия и шеф на Информационен отдел в същото здравно заведение.
Прочетете още
Финансовото положение на някогашната Първа градска болница от години е трагично, като нееднократно болничното заведение бе пред банкрут.  Тази година Общинският съвет гласоподава отпущането на 420 000 лв. безлихвен заем на болничното заведение, с цел да покрие  задълженията си.

През последните две години МБАЛ „ Св. Мина ” бе получила над 1,5 млн. лева  от НЗОК  и по стратегии поради коронавирус отделението и PCR лабораторията разкрита там. Със закриването на коронавирус отделението обаче огромна част от приходите на болничното заведение прекъснали.   

По правилник в Пловдив всяка болница и поликлиника, благосъстоятелност на Общината, може да назначи за шеф доктор или икономист, с нужния стаж.  На процедура обаче това ще е единственото лечебно заведение, което началник не е доктор.

Предстои  резултатите от състезанието да се гласоподават в Общинския съвет.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР