Икономическото възстановяване на Китай показва смесени сигнали - през октомври

...
Икономическото възстановяване на Китай показва смесени сигнали - през октомври
Коментари Харесай

Икономическото възстановяване на Китай дава смесени сигнали

Икономическото възобновяване на Китай демонстрира смесени сигнали - през октомври то остана като цяло устойчиво, като дребният бизнес стана една концепция по-предпазлив, а пазарът на парцели отслабна, даже когато продажбите на коли се повишават, написа Bloomberg.

Съвкупният показател, който съчетава осем ранни индикатора, проследявани от Bloomberg, остава без смяна спрямо предишния месец.

Доверието на дребния бизнес през октомври е намаляло, като подиндексите отслабват на всички места, демонстрират данни на Standard Chartered, която изследва над 500 по-малки компании всеки месец. Като максимален експортьор в света Китай е изложен на влошените вероятности в останалата част на Земята на фона на възраждащите се инфекции на Covid-19, заплашвайки вътрешното възобновяване, което другояче остава устойчиво.

" Темпът на възобновяване се забави през октомври ", пишат в отчет икономистите на Standard Chartered Шен Лан и Динг Шуанг. Според данните подиндексът за упованията на бизнеса е паднал до 52,6 пункта през октомври от приблизително 54,7 през третото тримесечие, което демонстрира, че към края на годината се следи по-предпазлива бизнес вероятност.
 Китай се пробва да покаже напредък, само че облагите в промишлеността се забавят
Китай се пробва да покаже напредък, само че облагите в промишлеността се забавят

Лидери сa автомобилните и минните компании

Продажбите на жилища, които в Китай съумяха да останат много устойчиви макар икономическия спад през тази година, започнаха да се охлаждат, откакто управляващите стегнаха напъните си за финансиране на бранша.

Износът за Южна Корея също се е влошил през първите 20 дни на октомври, макар че данните по този индикатор са наранени и от по-малкото работни дни през месеца.

В същото време обаче се вижда усъвършенстване при продажбите на коли - там се записва стабилен напредък в сходство с общата възходяща наклонност, следена в последно време при потребителските разноски.

A повишението на потреблението може да помогне да подтиква и предлагането на услуги съгласно Standard Chartered.
 Китай се трансформира в огромния победител от пандемията
Китай се трансформира в огромния победител от пандемията

Китай беше първата страна, наранена от ковид. Но след месеци на тежки рестрикциии и сериозен стопански спад, страната още веднъж е в напредък

Очаква се показателите на мениджърите за покупките, които би трябвало да се появят през идващите дни, също да дадат визия за възобновяване на Китай. Официалният индустриален показател наподобява подготвен за малко оттегляне през октомври, евентуално заради затварянето по време на празника на Златната седмица в Китай тази година, а вне разследване загубата на инерция за възобновяване, разяснява Чанг Шу от Bloomberg Economics.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР