Икономическият спад от коронавируса може да засили глобалната бедност с

...
Икономическият спад от коронавируса може да засили глобалната бедност с
Коментари Харесай

Коронавирусът може да тласне към бедност половин милиард души

Икономическият спад от ковид може да ускори световната беднотия с до половин милиард души, съобщи Би Би Си. Мрачното предизвестие идва от изследване на Организация на обединените нации за финансовите и човешки вреди от пандемията. Това ще бъде първият път, в който бедността се усилва в световен мащаб за последните 30 години, сочи отчетът.

Разкритията идва преди основни срещи на Световната банка, Международния валутен фонд и финансовите министри на Г-20 идната седмица. Изследването на Организация на обединените нации е дело на специалисти от Кралския лондонски лицей и Австралийския народен университет. „ Икономическата рецесия евентуално ще бъде даже по-сериозна от здравната ", отбелязва Кристофър Хоу от АНУ.

Докладът, който пресмята сред 400 и 600 млн. нарастване на бедните хора в света, показва, че евентуалният резултат от вируса съставлява съществено предизвикателство за задачите на Организация на обединените нации да бъде комплициран завършек на бедността до 2030 година
„ Нашите разкрития сочат към значимостта на трагичното разширение на мрежите за обществена сигурност в разрастващите се страни, колкото се може по-скоро ", акцентира проф. Анди Съмнър от Кралския лицей.

Докато завърши пандемията над половината от международното население от 7,8 милиарда души може да живее в беднотия. Около 40% от новите небогати може да бъдат съсредоточени в Източна Азия и Тихоокеанския район, а по към една трета в Субсахарска Африка и Южна Азия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР