Икономическите стимули за преодоляване на негативните ефекти на коронавирусната пандемия

...
Икономическите стимули за преодоляване на негативните ефекти на коронавирусната пандемия
Коментари Харесай

Кристалина поиска зелени проекти срещу COVID-19

Икономическите тласъци за превъзмогване на отрицателните резултати на коронавирусната пандемия би трябвало да бъдат ориентирани към вложения в екологични планове. Това съобщи ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, съобщи Ройтерс.

" Климатичните промени са сериозна опасност за световния стопански напредък ", предизвести тя.

Зелените анти-COVID вложения биха нараснали брутния вътрешен артикул на страните приблизително с 0,7% през първите 15 години икономическо възобновяване.

Кристалина Георгиева прикани Световната банка да усили още повече помощите за африканските страни, които са най-тежко наранени от пандемията. По данни на международната банка 43 милиона души там са изправени пред последна беднотия.

Георгиева даде да се разбере, че не приема апелите на някои неправителствени организации МВФ да продаде част от златния си запас. Те настояват, че в случай че фондът се раздели единствено със 7% от златото си, възлизащо на 2814 метрични тона на стойност 137 милиарда $, би могъл да финансира анулацията на всички задължения на най-бедните страни към него и Световната банка за идващите 15 месеца.

" Златните запаси на фонда са значим финансов буфер ", съобщи Кристалина Георгиева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР