Икономическата несигурност може да доведе не само до съкращения и

...
Икономическата несигурност може да доведе не само до съкращения и
Коментари Харесай

4 съвета как да преминете през дългите интервюта за работа

Икономическата неустановеност може да докара освен до съкращения и закъснение в наемането на нова работна мощ, само че и до още по-дълги изявленията за работа.    „ Наемането, адаптирането и образованието на нови чиновници е безценен развой и фирмите желаят да са сигурни, че ще намерят верния претендент “, споделя пред CNBC кариерният специалист Ричард Ламбърт за наклонността на проточващите се във времето изявленията.    Ако преди се организираха от три до пет изявленията с претенденти за неръководни длъжности, новата норма е доста по-висока, включваща дълги диалози, проби и работа по действителни задания за компания, която към момента не ви заплаща, прибавя Ламбърт.   И защото този развой става все по-често срещан, търсещите работа би трябвало да се приспособяват към това прескачане през повече обръчи.

Ето четири съвета по какъв начин да преминете през този бодлив път без да се демотивирате:   1. Проучете добре компанията и ролята, която се чака да имате в нея   Когато се сблъсквате с дълъг развой на изявление, отделете време да оцените опцията въз основа на вашите персонални и професионални цели, поучава кариерният специалист Стивън Лейч. Това ще дефинира дали си коства да инвестирате повече сила в процеса.   „ Разгледайте репутацията, културата и вероятностите за напредък на организацията, с цел да определите дали компанията дава отговор на вашите полезности. “   Трябва също по този начин да оцените своята роля и нейния капацитет за развиване, прибавя той.

2. Изяснете упованията   Дългите изявленията за работа могат да бъдат разочароващи, само че може да се справите с това, в случай че първо потърсите изясненост за пътя, който следва.   „ Отворената връзка с мениджъра по наемане на личен състав или представител на човешките запаси ще ви помогне да разберете по-добре какво да очаквате “, споделя Лейч.   „ Потърсете изясненост за броя на интервютата и тестванията и в случай че се окаже, че интервюирането ще бъде маратон, ще бъдете по-добре готови да издържите дистанцията “, прибавя Ламбърт.    „ Когато се приготвя за маратон, човек не се тревожи какъв брой дълго е трасето – той тренира, с цел да посрещне предизвикването “, споделя още специалистът.    Айоми Самаравира, някогашен съветник по ръководство, а в този момент основател на кариерно наличие в TikTok, споделя пред CNBC, че е значимо да сте сигурни защо заплащане се борите.    „ Не желаете да се окажете в позиция, в която сте създали седем изявленията, получавате работата, а заплатата в действителност не дава отговор на вашите упования. “

3. Прочувайте други възможности    Докато преминавате през дълъг развой на изявление, значимо е да продължите да проучвате други благоприятни условия.   „ Не слагайте всичките си яйца в една кошница. Помислете за други работни места, с цел да запазите опциите си отворени “, споделя Лийч.   Проучването и интервютата за повече позиции също така ще ви помогне да останете в крайник с изменящите се потребности във вашата промишленост, прибавя Айоми Самаравира.

4. Бъдете поредни   Ако преминавате през голям брой кръгове от изявленията с разнообразни хора от една компания, значимо е да останете поредни, когато отговаряте на повтарящи се въпроси.   „ В същото време обаче адаптирайте отговорите си към съответната позиция на индивида, който ви интервюира “, поучава Лейч и прибавя, че в случай че желаете позицията, би трябвало да демонстрирате желанието си за напредък и трупане на нови познания. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР