„Икономичен хибриден или надежден дизел с висок въртящ момент?“, „Рама

...
„Икономичен хибриден или надежден дизел с висок въртящ момент?“, „Рама
Коментари Харесай

„Toyota е на прав път или пък не е...“. Какво се говори за новия Land Cruiser 300

„ Икономичен хибриден или благонадежден дизел с висок въртящ миг? “, „ Рама или монокок каросерия? “, „ CVT или същински автоматик? “ Това е единствено дребен лист с въпроси, които вълнуват почитателите на Toyota Land Cruiser, що се отнася до новия модел с показател " 300 ". Проучихме форумите и се опитахме да разберем по какъв начин почитателите желаят да видят идващото потомство на именития всъдеход и до каква степен упованията им подхождат на хипотетичната действителност.
„ Рама или монокок? “
В един от форумите, още преди 7 години, когато преди малко започнаха да се появяват първите клюки за идващия Land Cruiser, се появиха клюки, че Land Cruiser може да последва пътя на Land Rover Defender: именитият SUV, който устоя на поточната линия в продължение на 70 години, загуби структурата си на рама след промяна на поколението.

Както писахме по-рано, това е може би основният въпрос, който най-вече тормози почитателите на всъдехода. Сега те могат да се успокоят малко. В края на февруари се появиха фотоси на каросерията и шасито на новия всъдеход, направени в цех в Япония. Съдейки по тях, след промяната на поколението Land Cruiser ще избегне смяната на концепцията в интерес на монококово тяло и ще резервира структурата си на рама. Съществуват обаче напълно други данни, съгласно които новият всъдеход ще се реалокира на модулната платформа TNGA и ще получи така наречен монококово тяло.

Дизайнът на " 300 " също към момента е под въпрос. В момента той може да бъде забелязан по шпионските фотоси на камуфлажната кола и направените върху тях рендери. От изображенията се вижда, че отличителната линия на всъдехода ще бъде голяма радиаторна решетка, размерите на която доста ще се усилят по отношение на настоящия модел, усъвършенствана предна оптика, направена в стила на огромния " американски " пикап Toyota Tacoma, и необятни квадратни арки на колелата. Като цяло можем да заключим, че Land Cruiser ще резервира главните си черти, които би трябвало да се харесат на множеството почитатели на колите.
„ Ами в случай че скенерът за пръстови отпечатъци се повреди? “
Интериорът на колата, в противен случай, чака по-радикални промени. Предполагаемите изображения на интериора на новия SUV, който се появиха в интернет, провокираха бурни полемики. Очаква се LC300 да резервира аналоговите си циферблати на таблото, обградени от дребен дигитален екран. В същото време на предния панел ще бъде конфигуриран огромен сензорен екран на информационно-развлекателния комплекс с диагонал към 12 инча, под който ще има аналогови бутони за ръководство на климатика и главните мултимедийни функционалности. Централният тунел разполага и с безжично зарядно устройство за смарт телефон, комутатор за режим на задвижване на всички колела и електронна ръчна спирачка.
„ Сензорни повърхности, съчетани с познати механични бутони и съвременни функционалности. Мисля, че Toyota е на прав път “, гласи един от мненията под фотосите.
Вляво от централния екран ще бъде бутонът за пускане на мотора, на който по неофициални данни ще има скенер за пръстови отпечатъци на лидера, който няма да разреши на неупълномощено лице да започва мотора. Някой назовава сходно решение „ доста сполучлива находка “, само че други го считат за ненужно. „ Съвременните скенери за пръстови отпечатъци работят сносно. Но какво ще стане, в случай че внезапно се скапе? ”, Притеснява се коментатор, не без съображение.

Друго извънредно решение е плейърът с диск, който може да се види на централния панел. Някои почитатели назовават ​​появата на CD плейър на автомобил от 21-ви век „ връщане обратно “, само че тази идея откри доста бранители: „ Тези, които карат Land Cruiser, към момента не знаят какво съставляват Bluetooth и CarPlay. Следователно компактдискът в никакъв случай не би трябвало да им се лишава. "

Като цяло появяването на всевъзможни електронни джаджи, усъвършенствани асистиращи системи, съвременна мултимедия и други такива не са изключително приятни за доста консервативни почитатели. Именно те са изключително внимателни и към опцията за подмяна на обичайните задвижващи елементи с хибридни силови трактове.
 „ Toyota е на прав път или пък не е... “. Какво се приказва за новия Land Cruiser 300

„ Land Cruiser за мен персонално е синоним на грубост и надеждност. Хората харчат към 80 хиляди $ за кола единствено поради нейните „ същински “ механични елементи, които са с невероятна жизненост. Сред първокласните характерности бяха кожената тапицерия и климатикът. И в този момент ще бъде хибрид, пълнен с електроника. Тъжно е да се види, че моделът, на който се удивлявам от детството си, върви по този път “, се споделя в коментар към информацията за изоставянето на бензиновия мотор V8 и появяването на електрифициран силов тракт, основан на компресорен V6.

В допълнение, почитателите на всъдехода са доста загрижени за въпроса за поддържането на дизелов елемент в гамата мотори. „ Не мога да си показва, че Land Cruiser няма да има дизелов мотор. В Австралия тези коли са нужни, с цел да се закачат каравани към тях или да се тегли ремарке с лодка до океана. Без дизелов мотор LC300 ще бъде жертван. "

Според слуховете Land Cruiser в действителност ще остане без нормалните V8 мотори, които ще бъдат сменени от 3,5-литров компресорен бензинов „ шестак “ с мощ 415 конски сили. В същото време моделът би трябвало да резервира и дизеловата си трансформация, само че вместо остарелия 4,5-литров 8-цилиндров мотор японците ще употребяват нов 3.3-литров V6 мотор. Що се отнася до хибрида, инсталацията ще се основава на 3,5-литров бензинов мотор. Първите два мотора ще работят дружно с 10-степенна автоматизирана трансмисия, като CVT е евентуалната трансмисия единствено за хибридната версия.

„ Вариатор на Land Cruiser? Шегувате се с мен! “- написа консуматор на един от американските конгреси. В същото време някои почитатели на модела въобще не се смущават от вероятността за непрестанно променлива трансмисия на огромен всъдеход: „ Toyota конфигурира CVT на своите хибриди повече от 20 години и това е много сполучлива трансмисия. Погледнете новия RAV4 "
„ Кога ще се появи LC 300? Който има инфо, да показа! "
Този въпрос тревожи почитателите на именития всъдеход от няколко години. Самата Toyota към момента не е направила публични изказвания по отношение на идващото потомство на модела, само че съгласно вътрешна информация няма да се чака още дълго. В края на март последният " 200 " би трябвало да излезне от поточната линия, след което японците ще се концентрират напълно върху стартирането на новата кола. По неофициални данни през април те към този момент ще стартират да одобряват поръчки за Land Cruiser 300, а през май ще стартира серийното произвеждане. Световната премиера на всъдехода би трябвало да се състои преди началото на лятото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР