Иконата на бразилския футбол Ронално-Феномена ще се раздели с акциите

...
Иконата на бразилския футбол Ронално-Феномена ще се раздели с акциите
Коментари Харесай

Феномена като Ганчев - сдава акциите във втори клуб

Иконата на бразилския футбол Ронално-Феномена ще се раздели с акциите си във втори клуб, откакто стори това с бразилския Крузейро. Двукратният международен първенец с Бразилия към този момент няма да взе участие в ръководството на Валядолид.

Привържениците на двата клуба подлагат на критика Роналдо, че не е вложил сумите, които е заречен. Роналдо купи Крузейро през 2021 година и има по-голяма част от Валядолид.

„ Повечето почитатели са признателни, че Крузейро още веднъж се появи на национално и интернационално равнище.

Целта беше реализирана. Планът постоянно е бил да върна Крузейро назад на огромната сцена и да го дам на точния човек в точния миг “, сподели 47-годишният футболист.

Новият притежател на Крузейро е милиардерът Педро Фигейредо, създател на най-голямата верига супермаркети в Бразилия.

Клубът от Бело Оризонте, където Роналдо стартира кариерата си, изпадна в Серия B през 2019 година заради финансови усложнения и се върна през 2022 година „ Намалих на половина дълга, усилих оборота пет пъти. Сега си потеглям, а Крузейро е в положително положение “, прибавя той.

Бившата международна звезда има 51 % от Валядолид, само че разгласи продажба. По време на неговото ръководство клубът изпада два пъти и завоюва промоция един път. В момента Валядолид е втори в Ла Лига 2 и има положителни шансове да се върне в Ла Лига.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР