Магазините напускат Сан Франциско. Ikea отваря врати тази седмица

...
Ikea отваря нов магазин в центъра на Сан Франциско в
Коментари Харесай

Ikea отваря нов магазин в центъра на Сан Франциско в сряда, противопоставяйки се на тенденцията търговците на дребно да затварят врати в града.

Ikea ще бъде основен наемател за нов комплекс със смесено предназначение на Market Street с магазини, офиси, ресторанти и развлечения.

Градските лидери се надяват, че магазинът за домашни мебели ще привлече купувачите в центъра на Сан Франциско и ще подкрепи други фирми в района във време на затваряне на магазини и нарастващи опасения за обществената безопасност.

Компанията майка на Ikea закупи шестетажната стъклена сграда през 2020 г. за преустройство на цена от 260 милиона долара. Придобиването беше част от стратегията на Ikea за отваряне на по-малки магазини в централните квартали след години на изграждане на разпръснати локации в покрайнините на градовете и в предградията.

Ikea ще бъде първият търговец на дребно, който ще отвори врати в новата разработка. Неговият триетажен магазин с площ от 52 000 квадратни фута ще покаже 27 различни опции за стаи за апартаменти и по-малки градски домове за клиентите. Купувачите ще могат да купуват и носят вкъщи по-малки продукти, но по-големите мебели като дивани и рафтове ще могат да се поръчват само за доставка.

Ikea ​​отваря нов магазин тази седмица в центъра на Сан Франциско на Market Street 945. Ikea отваря нов магазин тази седмица в центъра на Сан Франциско на 945 Market Street. От Икеа

„Пристигането на @IKEA е страхотна новина за икономическото възстановяване на града, което ще донесе местни работни места и вълнение в района на Union Square“, каза кметът на Сан Франциско Лондон Брийд по-рано този месец. „Развълнувани сме да приветстваме IKEA като част от бъдещето на Сан Франциско.“

Няколко привличащи вниманието видеоклипа на обири на магазини и други инциденти в Сан Франциско доведоха до опасения за обществената безопасност. Въпреки че статистическите данни за насилствените престъпления в Сан Франциско остават относително ниски през последните години, престъпленията срещу собственост са се увеличили от 2020 г. насам, според данни на полицейското управление на Сан Франциско.

Активността тази пролет в центъра на Сан Франциско, измерена чрез използването на мобилни телефони, беше с 68% под нивата си преди пандемията, най-големият спад от който и да е град в САЩ.

Откакто Ikea придоби имота през 2020 г., затварянията на магазини в Сан Франциско се увеличиха и предизвикателствата пред града ескалираха. Около 40 магазина са затворили в района на Юниън Скуеър в Сан Франциско от 2020 г. насам, според данни на Coresight, фирма за пазарни проучвания.

През юни операторът на търговски центрове Westfield обяви, че ще се откаже от контрола над своя мол в Сан Франциско, цитирайки „трудните условия на работа в центъра на Сан Франциско, които доведоха до спад в продажбите, заетостта и пешеходния трафик“.

Месец по-рано Nordstrom, един от най-големите търговци на дребно в Westfield, заяви, че ще затвори и двата си магазина в Сан Франциско.

Фактори като дистанционна работа, достъпност на жилищата, онлайн пазаруване, престъпност и опасения за безопасността навредиха на Сан Франциско и пазаруването в магазините.

Свободните офиси в града са на 30-годишен връх и много хора са напуснали за постоянно. Населението на окръг Сан Франциско е намаляло с повече от 60 000 души от 2020 г. до 2022 г., според оценките на преброяването в САЩ.

Междувременно Сан Франциско се бори с кризата с достъпността на жилищата отпреди пандемията, допринасяйки за нарастване на бездомното население в центъра на града.

Саманта Делуя от CNN допринесе за тази статия.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР