Играем заедно“ е първата история от поредицата за Карин, Слончо

...
Играем заедно“ е първата история от поредицата за Карин, Слончо
Коментари Харесай

Във Варна издадоха уникална книжка, която помага на децата да открият своите суперсили

" Играем дружно “ е първата история от поредицата за Карин, Слончо и суперсилите, която придвижва дребните и огромни читатели в света на детските страсти и прекарвания. Сюжетните линии вплитат Карин, Слончо и техните другари в на пръв взор елементарни ежедневни обстановки. Нищо нормално няма обаче в детския свят. Всеки ден е изпълнен с предизвикването да опознаеш и приемеш себе си, да намериш мощните си страни, да бъдеш признат в групата, да имаш другари.

Детската книга се издава от Карин дом, научи Varna24.bg . Може да бъде открита, както на място в общественото заведение във Варна, по този начин и в Семейния магазин, платформата на обществените предприятия Дарпазар.

Книжката към този момент се популяризира и в книжарници и сътрудници във Варна (Pibooks, Funsmarttoys ) и София (Fox books café). 

Авторът на книжката " Играем дружно “ Виргиния Василева е психотерапевт и детски психолог във Фондация Карин дом. В практиката си съчетава одобрени и новаторски лечебни способи и подходи за работа с деца със усложнения в развиването, както и принадлежности за психотерапевтична поддръжка на деца и възрастни.

Тя неотдавна написа и " Пътеводител в помощ на родителя “. За фамилии с деца от 0 до 3 година, който също се популяризира от Карин дом.

Книжката е прелестно илюстрирана от художничката Владислава Видинова (Влади Видал) – художник-илюстратор, която работи с Карин дом по няколко плана пробоно. Влади е взела участие в редица огромни планове, работила е за огромни интернационалните компании, има няколко издадени детски книжки с илюстрации в България и чужбина.

Тази лечебна приказка, с изключение на занимателна за децата, е и справочник на родителя, който посредством нея може по наличен и забавен метод да показа на дребното дете по какъв начин да превъзмогне страховете си, да открие своите суперсили и тези на другите деца, да приема децата с разнообразни благоприятни условия и да схваща по-добре света към себе си.

За облекчение на четенето – употребяваният шрифт в книжката е Adys – първият български шрифт за хора с дислексия, основан от Кристина Костова.

Карин дом е учреден преди 27 години от един въодушевяващ човек – господин Иван Станчов. Той кръщава организацията на името на своята братовчедка Карин, родена с церебрална парализа. Пренасяйки историческите и вдъхновяващи обстоятелства към същинския живот на Карин, ние създадохме набор от лечебни принадлежности и практики за ранно социално-емоционално образование за приобщаване, емпатия и религия в себе си. За да подпомогнем приобщаването и по-лесното схващане на децата с разнообразни благоприятни условия, създадохме кукла Карин и нейният другар Слончо – знак на другарството, изясняват от Фондацията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР