Играем без напрежение и играта ни се получава. Това заяви

...
Играем без напрежение и играта ни се получава. Това заяви
Коментари Харесай

Ивайло Димитров: Играем без напрежение и играта ни се получава

Играем без напрежение и играта ни се получава. Това съобщи нападателят на Славия Ивайло Димитров на днешната си конференция, на която бе награден за Играч на 23-и кръг в efbet Лига, съобщи кореспондент на БГНЕС. Офанзивният футболист бе отличен за двете си попадения във вратата на Левски при триумфът на „ Герена “ с 2:1 на 1 март.

Димитров показа, че повода за мощните изяви на „ белите “ е обвързвана с неналичието на напрежение у играчите. „ В Славия хубавото нещо е, че няма ненужно напрежение от слагането на високи цели и се стремим да приключим допустимо на първо време в класирането – в тази ситуация тръгнахме доста добре, постигнахме четири победи, утвърдихме се в първата шестица – най-важното за нас е да играем хубав футбол. Аз и преди съм го казвал, би трябвало да се дава късмет на млади българи, в сравнение с да се взимат чужденци – ние демонстрираме, че в Славия има положителни български футболисти. Не съм мислил за повиквателна за националния тим, за мен значимото е да съм здрав и да демонстрирам положителни игри. Ако реши господин Дерменджиев, ще се отзова, няма човек, който да не желае да играе за националния отбор. В Славия се усещам доста добре, по тази причина и се върнах в тима, усещам се спокоен. Вървят ми нещата, мисля, че Славия е моето място “, стартира той.

„ Работата на господин Загорчич си дава отражението – той е три години в Славия, получава се доста добра химия сред треньора и футболистите, доста добра връзка сред обособените линии. Другото е, че съвсем три години няма нови футболисти и всички са се напаснали чудесно – Славия играе като тим. Иначе няма напрежение от управлението, дори сега сме още по-освободени. Класирахме се в шестицата, без да го имаме като цел – даже президентът сподели, че би трябвало да се забавляваме до края, няма значение къде ще приключим в класирането “, изясни той разликата в представянето на отбора спрямо предходния полусезон.

Нападателят, който има контракт за още година и половина с клуба, сподели, че не е приказвал с управлението по отношение на друга оферта и ще се занимава с треньорство след края на кариерата. „ По принцип не сме говорили за друга оферта – имам доста добра връзка с треньора, с президента, подадоха ми ръка да се върна. Живот и здраве, мисля, че с него няма да има никакъв проблем да седнем и да се разберем без значение от решението. Гледах статистика, да, в Славия играем много мъчно вкъщи, действително не мога да си обясня – на открито ни се получават повече нещата, и аз не мога да дам прецизен отговор на това нещо. Иначе не съм си поставял предел, уповавам се колкото се може повече да играя футбол – след футбола желая да се занимавам с треньорство “.

„ Не бих споделил, че има тим, в който не бих играл, въпреки всичко аз съм експерт, нямам терзания по отношение на това. Определено можеше да ги бием с 4-5 гола, аз имах две положения. Нещата, които се случват в Левски, не са добре за българския футбол – откакто поведохме се видя, че започнаха да стават по-припряни. Определено има напрежение и в Левски, и в ЦСКА поради резултати – при тях непременно има сложени високи цели, до момента в който при нас не е по този начин – по тази причина и реализираме положителни резултати, тъй като липсва напрежение. На никой футболист не му е прелестно да играе пред празни трибуни, не е приятна обстановката с този ковид, само че по-добре по този начин да стане, да се вземат защитни ограничения, с цел да не се разрастне “, приключи той по отношение на това дали би играл в различен български тим, обстановката в Левски и тази с ковид. Припомняме, че през вчерашния ден БФС заяви, че в идващите два кръга в локалния шампионат мачовете ще се играят пред празни трибуни поради ковид. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР