играе при 2:1 като домакин на в отложен двубой от

...
играе при 2:1 като домакин на в отложен двубой от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Арда Кърджали 2:1 ЦСКА, брилянтен гол

играе при 2:1 като хазаин на в отсрочен дуел от втория кръг на . Кърджалии поведоха в резултата откакто в 31-ата минута Тонислав Йорданов беше прецизен от дузпа. В самия завършек на първото полувреме Жорди Кайседо с глава изравни резултата. И двата отбора имаха своите положения през първата част, като насочиха по 3 точни удара. Кърджалии разчитаха основно на Спас Делев да приключва офанзивите, като нападенията им минаваха най-вече по левия фланг.
В 53-ата минута Спас Делев падна в наказателното поле след единоборство с Мено Кох. Дузпа обаче не беше отсъдена. В 56-ата минута появилият се като запаса за Арда Иван Коконов стреля от далечна отдалеченост и не остави никакви шансове на Димитър Евтимов за 2:1.
Двубоят стартира в 16:30 ч. и ще може да го следите



ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първият удар пристигна във втората минута, когато Жеферсон стреля от границата на наказателното поле. Изстрелът беше прекомерно неакуратен. В 4-ата минута Спас Делев опита да излезе на стрелкова позиция, само че извърши нарушаване в офанзива. Давид Кики минута по-късно извърши солова акция и Юрген Матай го спря.
Още в идната офанзива Жорди Кайседо опита прехвърлящ удар и нацели горната греда. Първа по-сериозна заплаха пред вратата на Арда!
в 7-ата минута Йомов опита центриране отдясно и завоюва корнер. Не последва нищо рисково от ъгловия удар. Домакините опитваха да контраатакуват най-вече отляво посредством Кики и в 11-ата минута завоюваха нов корнер.
В 13-ата минута Мазику проби отляво и подаде към Баи, който стреля над вратата. В 16-ата минута Илия Юруков получи жълт картон за симулация в наказателното поле.
В 22-ата минута Спас Делев имаше добра опция за гол, само че ударът му от дребен ъгъл не се получи. Беше вдигнат и байрак за засада.
31` - 1:0! В 28-ата минута Спас Делев беше фаулиран в наказателното поле. Нападателят на Арда получи контузия и VAR трябваше да се намеси, с цел да се дефинира дали Делев е бил в състояние на засада, или не. В последна сметка беше отсъдена дузпа и зад топката застана Тонислав Йорданов. Гол!
В 37-ата минута момчетата на Стойчо Младенов още веднъж пробваха офанзива по левия фланг, само че центрирането беше пресечено. " Армейците " доближиха до корнер в 38-ата минута и Иван Тилев почисти центрирането. Той поде контракатака и опита пас към Светослав Ковачев, който не стигна получатела си.
В 43-ата минута Димитър Евтимов избави отдалечен удар и кърджалии стигнаха до корнер. Защитата на ЦСКА се оправи с тази заплаха.
45` - 1:1! ЦСКА възвърне равенството, откакто Хамза Чатакович центрира от директен свободен удар. Жорди Кайседо се извиси над всички с глава и " армейците " изравниха!
В добавеното време на срещата Карло Мухар стреля рисково и Иван Караджов трябваше да се намеси.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
В първите минути на втората част ЦСКА употребява висока преса против противника си и затрудни излизането на Арда от личната му половина. В 53-ата минута Спас Делев още веднъж беше фаулиран в наказателното поле от Юргей Матей. Дузпа не беше отсъдена.
56` - 2:1! Появилият се като запаса Иван Коконов стреля от далечно разстоение и не остави шансове на Димитър Евтимов!
В 59-ата минута Стойчо Младенов реагира и пусна в игра Калоян Кръстев и Яник Вилдсхут, с цел да усили позициите си в нахлуване. В 61-ата минута Жеферсон центрира отляво на главата на Томас Лам, чийто удар излезе в навън.
Три минути по-късно Вилдсхут стреля рисково към вратата на Иван Караджов. Баи центрира от корнер и топката се размина с всички в наказателното поле. В 67-ата минута Спас Делев беше изведен отляво, само че ударът му мина доста надалеч от задачата.
В 72-ата минута Яник Вилдсхут стреля и ударът рикошира в Алекс Петков. Останаха подозрения за игра с ръка, като по-скоро ударът срещна тялото на футболиста на Арда.
В 76-ата минута " армейците " стигнаха до корнер. Жеферсон центрира към Кайседо и ударът на еквадореца излезе в навън.
СЪСТАВИ:
Арда: 12 Иван Караджов, 8 Милен Желев, 9 Спас Делев, 10 Светослав Ковачев, 18 Слободан Рубежич, 24 Алекс Петков, 25 Енагнон Кики, 33 Иван Тилев, 70 Христо Иванов, 77 Илия Юруков, 98 Тонислав Йорданов
ЦСКА: 25 Димитър Евтимов, 15 Тибо Вион, 2 Юрген Матей, 29 Томас Лам, 18 Брадли Мазику, 11 Хамза Чатакович, 24 Карло Мухар, 7 Йоан Баи, 10 Георги Йомов, 9 Жорди Кайседо, 3 Жеферсон Телес
ПРЕДИ МАЧА
Двата отбора към този момент изиграха два мача между тях през този сезон. В края на октомври " армейците " отстраниха Арда от шампионата за Купата на България с 2:0. След това " алените " завоюваха с 2:1 в шампионата с голове на Жорди Кайседо и Брадли Мазику.
Добрата вест за Стойчо Младенов е възобновяване на Георги Йомов. Крилото отсъстваше против Черно море откакто получи травма в мача с Рома. Въпреки това се чака отдясно още веднъж да започва Йоан Баи, който се показа на равнище против Черно море. Отдясно вместо санкции Иван Турицов ще е Тибо Вион.
Арда загуби всяко от последните си 3 гостувания и се намира на 9-то място в класирането. За отбора на Славко Матич отсъства осъденият Милен Стоев, само че Алекс Петков се завръща в състава.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР