Игра на тронове взе статуетка Еми за най-добър драматичен сериал

...
Игра на тронове взе статуетка Еми за най-добър драматичен сериал
Коментари Харесай

"Игра на тронове" взе за последен път награда "Еми" за най-добър драматичен сериал

" Игра на тронове " взе статуетка " Еми " за най-хубав трагичен сериал за четвърти път на 71-ото издание на премиите, а Питър Динклидж беше отличен за най-хубав артист в поддържаща роля. Телевизионното шоу взе единствено тези две награди в продължение на вечерта, само че предходната седмица при раздаването на статуетки " Еми " за " Творчески изкуства " " Игра на тронове " взе 10 оценки, тъй че сериалът има общо 12 награди.

" Чернобил ", който споделя за злополуката в едноименната атомна електроцентрала през 1986 година, взе 3 оценки - за най-хубав минисериал, за постановка на минисериал и за сюжет. В речта си сценаристът и основател на " Чернобил " Крейк Мейзъл посочи какъв брой е рискова лъжата и какъв брой е значима истината.

За работата си в " Прекрасната госпожа Мейзъл " Тони Шалуб взе премията за най-хубава поддържаща роля в комедиен сериал, а Алекс Борщайн - премията за най-хубава поддържаща женска роля в комедиен сериал.

 Били Портър
© Monica Almeida, Reuters

Били Портър

Били Портър, който е звездата в ЛГБТ сериала " Поза ", е най-хубав артист в трагичен сериал. С това той стана първият негър артист, взимащ оценката, който не крие, че е гей. " Еми " за най-хубава актриса в трагичен сериал получи Джоди Комър за ролята си в " Убивайки Ийв ". Джули Гарнър завоюва премията за най-хубава поддържаща женска роля в трагичен сериал за работата си в " Озарк ".

Тазгодишната изненада беше английският сериал Fleabag . Фийби Уолър-Бридж излезе на сцената 3 пъти. Тя взе премията за най-хубава актриса в комедиен сериал, само че беше отличена и като сценарист на продукцията. Последният път тя излезе на сцената, с цел да прибере статуетката за най-хубав комедиен сериал. " Това стартира да става неуместно ", разсмя публиката тя.

Бил Хейдър взе за втора поредна година премията за най-хубав артист в комедиен сериал за ролята си в " Бари ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР