Иглика Трифонова създава истории, които се радват на обичта на

...
Иглика Трифонова създава истории, които се радват на обичта на
Коментари Харесай

Иглика Трифонова ръководи международното жури на 26-ия София филм фест

Иглика Трифонова основава истории, които се радват на обичта на публиката и признанието на киноспециалистите в целия свят. Сюжетите на нейните произведения би трябвало да минат през сърцето й, да ги показа с най-верните си сътрудници, да открие актьорите съидейници и да преживеят дружно раждането на всеки идващ филм. Тя е мощен герой и прочувствен повествовател, а през 2022 година ще бъде ръководител на интернационалното жури на 26-ия " София филм фест ". Тя ще бъде и един от носителите на Наградата на София на Столичната община за принос към изкуството на киното в България, научи ДУМА от Светлана Дамянова от пресофиса на " София филм фест ".

Междувременно стана известно, че новият филм на сръбския режисьор Душан Милич " Мрак ", чиято международна премиера бе с присъединяване му в конкурсната стратегия на фестивала в Триест, завоюва Наградата на публиката за най-хубав пълнометражен филм. Психологическият трилър споделя история, обвързвана с последствията от войната в Косово. Копродукцията сред Сърбия, Дания, България, Италия и Гърция ще бъде показана у нас в програмата на 26-ия СФФ през март.

В програмата на Триест бе показан и " Жените в действителност плачат " на Мина Милева и Весела Казакова. Българско-френската копродукция получи премията на паневропейския фонд " Евроимаж " и Съвета на Европа в размер на 30 000 евро, които да бъдат употребявани за идващия план на надарения дамски тандем.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР