Ига Швьонтек се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис

...
Ига Швьонтек се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Швьонтек е на четвъртфинал в Острава след отказване на Томлянович

Ига Швьонтек се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърди кортове в Острава (Чехия) с награден фонд от 611 210 евро. Поставената под номер 1 полякиня завоюва със 7:5 първия сет против Айла Томлянович, а при 2:2 във втората част австралийката се отхвърли от присъединяване поради травма в коляното.

Лидерката в международната класация игра своя първи дуел, откакто завоюва купата от Откритото състезание на Съединени американски щати през септември. Швьонтек реализира съдбоносен пробив за 7:5 в първата част, с цел да поведе в резултата.

Заемащата 34-та позиция в класацията на УТА Айла Томлянович имаше проблеми още във втория гейм на втория сет и не съумя да продължи присъединяване си в дуела.

" Не е елементарно да придобия игрови темп след повече от три седмици отмора, до момента в който Айла към този момент беше изиграла няколко дуела. Тази среща беше сложна за мен и ми оказа помощ да се приготвя за това, което следва. Много скърбя, че този дуел завърши по този начин ", сподели Швьонтек след успеха.

В идващия кръг тя ще се изправи против Кейти Макнали или Каролина Мухова.

В друга среща от шампионата в Острава поставената под номер 2 испанка Паула Бадоса отпадна след проваляне с 6:7 (4), 4:6 против Петра Квитова. Представителката на домакините реализира два пробива във втория сет, само че се нуждаеше от осем мачбола, с цел да завърши дуела след 122 минути.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР