Ига Швьонтек прекъсна поредицата от 16 победи на шампионката от

...
Ига Швьонтек прекъсна поредицата от 16 победи на шампионката от
Коментари Харесай

Ига Швьонтек отстрани Коко Гоф в Пекин и ще се бори за първа титла на турнир от сериите 1000

Ига Швьонтек прекъсна поредицата от 16 победи на шампионката от US Open Коко Гоф, откакто я в профил на полуфиналите на Откритото състезание на Китай в Пекин. Бившата номер 1 записа осмата си победа над американката в изиграните досега срещи.

Полякинята съумя да се наложи с 6:3, 6:3 над Гоф и да се класира за третия си край на шампионат от сериите WTA 1000 и общо седми подобен за сезона.

Серията от 16 следващи победи на 19-годишната Гоф е най-дългата такава в кариерата й. Подобен триумф на тази възраст има единствено Серина Уилямс, която също печели 16 мача през 1999 година

„ Наистина съм удовлетворена от представянето си. Чувствам, че още веднъж мога да играя умерено, тъй че съм в действителност щастлива. Радвам се, че трансформирах играта си след US Open и се надявам, че ще мога да продължа по същия метод ", съобщи Швьонтек след триумфа.

В опит да завоюва първата си купа от WTA 1000 през сезона, втората в света ще се изправи против победителката от мача сред петата Елена Рибакина или Людмила Самсонова, които спорят в другия полуфинал.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР