Ига Швьонтек категорично е новата голяма звезда на женския тенис

...
Ига Швьонтек категорично е новата голяма звезда на женския тенис
Коментари Харесай

Швьонтек опустоши Сабаленка и ще играе на пети пореден финал през сезона!

Ига Швьонтек изрично е новата огромна звезда на женския тенис и стартира да реализира доминация сходна на тази, която в предишното виждахме от Серина Уилямс. Полякинята завоюва три следващи шампионата от категорията WTA 1000 и се намираше в серия от 26 поредни триумфа, само че през днешния ден имаше съществено тестване пред себе си на полуфиналите в Рим.

Става дума за Арина Сабаленка, чиито изяви непрестанно стават все по-константни от началото на клей сезона и беларуската изглеждаше още веднъж подготвена да се бори за челната позиция в ранглистата. Швьонтек обаче сподели, че сега просто няма сложни съпернички за нея и разгроми третата сложена с 6:2 6:1, с цел да откри място на своя пети край за 2022-ра, където ще срещне една всред Дария Касаткина и шампионката от Мадрид - Онс Жабер.

Първата ракета на света наложи високото движение още от първите минути, в които се видя какъв брой по-умело полякинята се придвижва върху алената настилка. Топ поставената с лекост посрещаше мощните сервиси на Сабаленка, като я въвличаше в редица дълги разигравания, а там миналогодишната победителка имаше сериозен превес. Всичко това оказа помощ на фаворитката да реализира цели три пробива в подаването на Сабаленка, само че по-притеснителното беше, че международната номер осем завоюва едвам една точка в тези геймове и справедливо откриващата част отиде в актива на Швьонтек.

Втората част продължи да протича напълно под контрола на полякинята и тя влизаше в непрестанни серии от завършващи удари, до момента в който нейната съперничка можеше само да се любува от близко на феноменалния тенис от страна на 20-годишната състезателка. В последна сметка Сабаленка се добра до спечелването на единствено още един гейм и нямаше способна мощ да спре Швьонтек към поредна победа номер 27.

Back-to-back Iga!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР