Идва уикендът, а неизбежна част от него е почистването на

...
Идва уикендът, а неизбежна част от него е почистването на
Коментари Харесай

Цялостно почистване на дома само с оцет

Идва уикендът, а неизбежна част от него е почистването на дома. Това досадно занятие ще улесним благодарение на един артикул, който няма по какъв начин да липсва из кухненските шкафове - оцет .

А неговата приложимост за почистващи цели не датира от през вчерашния ден. А около последните проучвания за вредата от почистващите препарати, е добре да изпробваме тези остарели и изпитани трикове.

 Снимка 343194

Освен че е изцяло безвреден за нас и близките, оцетът убива съвсем изцяло микробите, които са на всички места в дома ни , колкото и да не ни се желае да мислим за тях. Ще спестим и пари.

Неприятният мирис от кофата за отпадък несъмнено може да скапе домашната идилия. За да избегнем сходни обстановки, избърсваме контейнера с оцет . Има и вид да си замразим кубчета от него и да слагаме по едно във всеки нов чувал.

Ако прибавим половин чаша оцет в идната си вана, ще реализираме резултат 2в1. От една страна, кожата ни ще се омекоти от него. А по-късно ще имаме и по-чиста вана. За да обезвреждаме аромата, може да използваме етерично масло по желание.

 Снимка 343196

Ако все отлагаме много неприятната задача да премахнем остарели стикери от стени, плочки или някоя мебел, в този момент е времето да го сторим по-лесно, в сравнение с сме предполагали. Просто би трябвало да намокрим щедро лепенките с оцет и да оставим да подейства пет-десет минути.

Каната за вода или машината за шварц кафе ще почистим със примес от вода и оцет. Оставяме няколко пъти да кипне и всички замърсявания изчезват .

Може да сложим една купичка от тази примес и в микровълновата за няколко минути. Чаша оцет в барабана на пералнята и един цикъл на къса стратегия ни подсигурява разчистване на маркучите и обезвреждане на бактерии.

 Снимка 343197

Със същата композиция и мека четка сполучливо ще почистим и велурени обувки , побелели от солта и лугата на заснежените улици.

Една чаша оцет и няколко лъжички сода за самун, смесени и изсипани в мивката в кухнята или банята, подсигуряват унищожаване на неприятните миризми и почистването на канала .

Използва се и за разчистване на тоалетни, кранове и чешми, които по-късно напряко блестят. С оцет и сол пък се натъркват петна от килими и дамаски , след което се почистват с влажен парцал. Не ни е нужен и препарат за стъкла - оцет и вода се оправят съвършено с тази задача. Със примес 1:1 ще почистим и алуминиевите щори.

 Снимка 343195

Поради обстоятелството, че е изцяло безопасен , оцетът е доста подобаващ за разчистване на всички мебели и играчки на бебета и деца. Разбира се, добре е да го заобикаляме за тези, които се постоянно се озовават в устата им - поради натрапчивия мирис.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР