Идва часът на истината, обвиненията срещу мен са неверни. Днес

...
Идва часът на истината, обвиненията срещу мен са неверни. Днес
Коментари Харесай

Илко Семерджиев убеден, че удря часът на истината - бил невинен

Идва часът на истината, обвиняванията против мен са погрешни . Днес ще разберете за какво. Това разяснява някогашният длъжностен министър на опазването на здравето Илко Семерджиев преди началото на делото на въпрос на news.bg по какъв начин ще разяснява повдигнатите му обвинявания от прокуратурата.

Семерджиев е упрекнат за това, че на 24 март 2017 година е заплашвал изпълнителния шеф на Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) към Министерство на здравеопазването.

Прокуратурата го упреква, че в качеството си на длъжностен министър на опазването на здравето Семерджиев е заплашвал шефа на ИАЛ да извърши нещо, обвързвано с функционалността му, а точно - да назначи съответно лице за заместител изпълнителен шеф на организацията по медикаментите.

 Прокуратурата съобщи на съда Илко Семерджиев
Прокуратурата съобщи на съда Илко Семерджиев

Заплашил шефа на организацията по медикаментите, тъй като му отказал предопределение

Заплахите на Илко Семерджиев са били стимулирани от отхвърли на изпълнителния шеф на ИАЛ да назначи съответно лице за собствен заместител поради открития спор на ползи.

Семерджиев се подразнил от този отвод и се възползвал от властовата си позиция във връзка с Изпълнителния шеф на ИАЛ, заплашвайки го с уволняване, в случай че не промени решението си.

Припомняме, Илко Семерджиев бе притеглен като обвинен от профилирано звено " Антикорупция " при започване на април предходната година. Обвинението против министъра на опазването на здравето е в закононарушение срещу реда на ръководството.

 Върнаха уволнената от Семерджиев шефка на Медицинския одит
Върнаха уволнената от Семерджиев шефка на Медицинския одит

Петрова е назначавана и освобождавана няколко пъти от поста

Още тогава Семерджиев разгласи, че обвиняването против него е, тъй като е " бръкнал в гнездо на оси ". Той разгласи и че има редица нарушавания в ИАЛ.

Предложеният пък за заместник-директор на ИАЛ доктор Боян Доганов съобщи, че не е обект на спор на ползи.

Малко откакто обаче държавното управление " Борисов 3 " встъпи в служба, със заповед на тогавашния министър на опазването на здравето Николай Петров уволнената от Семерджиев Златица Петрова пое още веднъж Изпълнителна организация Медицински одит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР