Идилична селска картина – овца кротко пасе трева, а овчар

...
Идилична селска картина – овца кротко пасе трева, а овчар
Коментари Харесай

500 овце работят като огнеборци в парк в Мадрид

Идилична селска картина – овца добродушно пасе трева, а пастир умерено я следи. Само че тази сцена се разиграва в центъра на Мадрид, а не в живописната провинция, написа Агенция Франс Прес.

От февруари градската администрация на испанската столица "нае " на работа стадо от 500 овце, които да пасат на територията на парка "Каса де Кампо “ – някогашна кралска ловна резиденция с борови гори и големи зелени площи, ситуиран на близо 1722 хектара – повърхност, която е пет пъти по-голяма от нюйоркския "Сентръл парк ".

Целта на необикновената мярка е да се понижи рискът от горски пожари като по натурален метод посредством пашата на животните се прочисти растителността – природо-съобразен метод, който ще помогне и за запознаването на близо 3,2-милионното население на Мадрид със селския живот.

Естественият тор от овцете пък ще подхранва почвата и ще помогне за разсаждането на разнообразни типове растителност, посредством преместването от овцете на семена до по-отдалечени краища на парка.

Животните са от порода, която се отглежда единствено в Испания и която сега е застрашена от изгубване – Рубия дел Молар, които имат бяла вълна и бледо-кафяви муцуни и крайници.

На територията на парка има изкуствено езеро, зоопарк, увеселителен парк с близо 50 атракции, влакче и даже публичен плувен басейн.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР