Идеята за въвеждане на нов патентен данък разгневи събирачите на

...
Идеята за въвеждане на нов патентен данък разгневи събирачите на
Коментари Харесай

Събирачи на билки и трюфели излизат на протест заради нов патентен данък

Идеята за въвеждане на нов патентен налог разгневи събирачите на билки и трюфели в България. Според тях с измененията тяхната активност извънредно доста ще се усложни.

Тази заран те излязоха на митинг на и зхода на Русе към София , като изрекоха своето противоречие с концепцията на държавното управление, заяви „ NOVA “. 

Според ръководителя на Асоциацията на търсачи на трюфели Росен Иванов новият патентен налог е бил разгласен напълно скоро. 

„ Не може да приемем това, тъй като брането на билки, трюфели и гъби е сезонна активност. Така налаганият патентен налог, като размер не е фрапиращ, само че той постанова други тежести – административни или парични, които са тежки за събирачите, тъй като техният труд е сезонен – до три месеца “. 

По думите му събирачите на билки и трюфели по този начин или другояче имат доста спомагателни разноски , които усложняват активността им. 

Росен Иванов посочи, че при събирането на трюфелите постоянно се постанова прекосяване от една община към друга , като преместването се прави според от преваляванията в другите региони. В момента те заплащат 10% налог от събраната продукция. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР