Идеята за таван на наемите не е нова, а с

...
Идеята за таван на наемите не е нова, а с
Коментари Харесай

Кметът на Лондон иска таван на наемите

Идеята за таван на наемите не е нова, а с увеличаващия се напън върху цените за живот в редица места по света, тя беше извадена още веднъж на бял свят, този път от кмета на Лондон - лейбъриста Садик Хан.

Апелът на Хан към английското държавно управление да му даде пълномощия да постави таван върху наемите в столицата на Обединеното кралство идва след публикуването на нов отчет на кметството на града, съгласно който броят на бездомните хора в Лондон се е нараснал с 21% по отношение на предходната година.

Според данните от разбора на локалните управляващи броят на хората, които са спали навън в столицата на Англия сред април и септември тази година, доближава 5712 души. От кметството считат, че този забележителен растеж от над 1/5 в броя на бездомниците е разследване на все по-високите разноски за живот, в това число и нарастванията на наемите в града през последните месеци, както и доста по-високите разноски за сила и по-високите лихви по заемите.

От офиса на Садик Хан са на мнение, че този увеличаващ се финансов напън върху жителите на града е довел до това от ден на ден хора да не могат да си разрешат да заплащат за жилище, което на собствен ред ги е изкарало на улицата.

До момента държавното управление е взело ограничения за поддръжка на семействата за понижаване на сметките за ток, като в отоплителния сезон то ще покрива по 66 паунда на месец от сметките за сила на всяко домакинство. Тези помощи обаче могат да се окажат извънредно незадоволителни за доста хора в Лондон. Докладът на кметството в мегаполиса показва, че към половината от частните жилища чартърен в английската столица (общо към 490 000 имота) се намират под минималните условия за енергийна успеваемост и топлоизолация. От тях в към 20 хиляди жилища изискванията са избрани като извънредно неприятни.

Всичко това ще допусна слагането на десетки и стотици хиляди хора напрегнат поради предстоящите високи сметки за отопление. Според изчисленията на кметството в Лондон нарастването на сметките за ток в по-голямата част от тези зле изолирани парцели може да доближи до 450 паунда за целия отоплителен сезон, като при местата с най-лоша изолираност растежът в цените за отопление може да стигне до цели 947 паунда за отоплителен сезон, написа " Уебкафе ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР