Идеята за спектакъла е дело на композитора Стефан Димитров, като

...
Идеята за спектакъла е дело на композитора Стефан Димитров, като
Коментари Харесай

Актьорът Георги Мамалев: Бях загубил надежда, че ние от Клуб “НЛО” някога отново ще се съберем

Идеята за спектакъла е дело на композитора Стефан Димитров, като с изключение на неговото персонално присъединяване на сцената, музиката му ще звучи в осъвременени аранжименти, направени от Евгени Димитров - Маестрото и “Ку-Ку Бенд”.

Ще се насладим на живото осъществяване на огромните шлагери на НЛО, като “Ех, Канада”, “Адвокате”, “Свако Цако” и доста други, с незабравимите текстове на Живко Колев и Недялко Йорданов. Димитър Стоянович се е погрижил да бъдат възродени обичани облици от далечното и не толкоз далечното минало.
Освен именити скечове като “Тримата в кухнята”, “Професор Гучев”, “Пресцентър на МВР” и други, актьорите ще показват на сцената нови настоящи тематики в особено написани за концерт-спектакъла нови актьорски етюди, режисирани от Лъчезар Аврамов.

- На 20 декември “Спомен за НЛО” в НДК? Супер?

- Споменът за НЛО събира екипа след близо 14-годишна пауза. Бях изгубил вяра, че в миналото още веднъж ще се съберем и че още веднъж някои от скечовете ще се изиграят онлайн. Става. Но ето, за голямо страдание на всички ни, ги няма към този момент на този свят и Велко, и Чочо, а ние, живите, пък се пръснахме, всеки с уговорките си.

Добре че тази година композиторът Стефан Димитров, който за НЛО е написал 70 песни, и то прелестни, а няма различен артист или група, за които да е сътворил толкоз доста.

Нека напомня, че ние от НЛО съвсем 10 години имахме телевизионни излъчвания, като всеки месец излизаше нова ария под музикалната диктовка на Стефан Димитров. Изпълнявахме чудесни текстове на огромни създатели - Живко Колев, Недялко Йорданов, Иван Ненков, както и скечове на Любчо Пеевски, Весел Цанков, Димитър Бежански, имаше и интервал, в който играехме по текстове на творби от Станислав Стратиев, Чавдар Шинов.

Изобщо наборът от гении беше доста огромен и на това се дължеше триумфът. Трупата от артисти също беше на доста високо равнище. Освен Велко и Чочо, постоянно участваха Катето Евро, Мария Сапунджиева, Мария Статулова, Тео Елмазов, Кръстьо Лафазанов, Митко Рачков... Може ли да се не помни това?!

- И Стефан Димитров е дал концепцията за този концерт, нали?

- Има предистория. На честването на 70-годишнината на Стефан Димитров породи въпросът, огромният въпрос - за какво на концерта в негова чест няма песни, които сме изпълнявали в НЛО? Не може по този начин. И след три дни той предложи да имаме този концерт. И всички сме доста щастливи.



- Нека те отклоня малко. За “Майсторите на комедията” какво ще кажеш? С Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров попътувахте много из Европа, Канада и Съединени американски щати?

- С Тончо, Камен и моя благосклонност попътувахме много в чужбина. Всичко мина доста добре, въпреки че много отмалялост натрупахме. В Канада и Съединени американски щати бяхме 20 дни - изнесохме 3 спектакъла в Канада и 7 в Щатите. Но си заслужаваше. Имам доста какво да описвам, само че в този момент съм с конфигурация единствено за концерта “Спомен за НЛО”.

- Добре, няма ли да ви е доста мъчно този път, всичко ще бъде по нов метод, помните ли си текстовете, ще има и участници, които не са били с вас в предишното? Как го мислите?

- Ние, вътрешните в НЛО, като Катето Евро, Антон Радичев, моя благосклонност, сме сигурни в себе си. Ще ни бъде по-лесно въпреки всичко. Знаем си песните, помним си скечовете и обстановките към тях, въпреки че всичко ще бъде с нов аранжимент, всичко би трябвало да се импровизира, само че ентусиазмът е доста огромен, ще стане доста хубаво

Имам си дребните паники, споделям ги, само че мисля, че няма ужасно.

- Би ли припомнил някои заглавия на най-популярните песни и скечове?

- О, боже! Например - “Адвокате”, “Ех, Канада”, “Благодаря ти доста, мила”, “Киро пора “: Цяла седмица спестявах, от закуски се лишавах, ето ти хиляда бона, единствено да е щур купона...

С Камен Воденичаров пеем - “Донке ле”. Прекрасна ария. А, да. Как ще стартираме концерта: “Добър вечер, дами и господа, по какъв начин се чувствате, добре или да!”. Ха-ха! Смей се, бе! Ох, цялостни ми се сърцето!



- Репетиции постоянно вършиме ли, или да?

- Първо всеки независимо си работи, а към края ще се обединим. На мен всички песни и текстове са ми в главата. Знам всичко наизуст. Няма по какъв начин - толкоз години съм ги учил, слушал, изпълнявал, записвал - доста работа. Набили са ми се в главата, а моята е яка. Още може.

- Времето си тече и въпреки всичко по този начин чисто персонално, какво няма да забравиш от случките с Клуб “НЛО”?

- Няма да не помни летните ни концерти в огромните градове, изключително тези по морските ни курорти - нали туристите се сменяха, ние изнасяхме по няколко представления.

Беше доста прелестно. Липсват ми. Да не ти споделям в какви новогодишни телевизионни излъчвания участвахме. Много бяха смешни, занимателни, желая да кажа, с режисьор Боряна Пунчева.

- А какви пари изкарвахте тогава?

- Актьорът не може да бъде богат, каквото и да прави на сцена. Работехме доста, печелехме, само че в границите на естественото. В никакъв случай не живеехме в разкош. И за в този момент се отнася. Но за мен в този момент най-важното, това, което ме занимава надали не непрекъснато, е да стане добре този наш концерт - “Спомен за НЛО”.

Емоционално звучи, само че в действителност всичко останало е на назад във времето. Спрял съм всевъзможни пътувания във и отвън страната. Този концерт ще е единствен, няма да има повторения, няма да го изнасяме на никое място другаде. Така сме решили.

- Ясно. Но пък отвън “Спомен за НЛО” в кои театрални постановки имаш присъединяване?

- Играя в пиесите: “Аз плащам”, “Мнимият болен”, “Опит за летене”, “България, земя благословена”, само че след Нова година шефът Мариус Донкин ни е дал отмора цяла седмица, тъй че, удовлетворен съм. Ще се оправим. И давам обещание, че на 20 декември хората, които ще дойдат в НДК, ще бъдат радостни и щастливи!
Нема лабаво!

Елена КОЦЕВА
/вестник "Над 55 "/

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР