Идеята за химическа кастрация звучи сталински. Имаме проблем-премахваме го. Трябва

...
Идеята за химическа кастрация звучи сталински. Имаме проблем-премахваме го. Трябва
Коментари Харесай

Доц. Румен Бостанджиев: Идеята за химическа кастрация звучи сталински

Идеята за химическа кастрация звучи сталински. Имаме проблем-премахваме го. Трябва да има схващане каква е генезата за този тип закононарушения. Трябва да се мисли превантивно и редовно. Това сподели сексологът доцент Румен Бостанджиев по НТВ.
„ Химическата кастрация печели последователи в предизборна обстановка. Тук става дума за хора с доста тежки проблеми в създаване на личността. Когато някой човек бива скопен принудително, най-вероятно той ще стане още по-агресивен. Има потвърдени способи по какъв начин може да се лимитират рецидивите с принудително държание. Възможно е с тези хора да се работи, до момента в който те излежават ефикасна присъда. Установено е, че тези хора също са били жертва на принуждение “, посочи той.

Адвокат Ивета Анадолска добави тематиката: „ Разбирам хората за какво са гневни и угрижени. Химическата кастрация не е решение. Тя няма да реализира търсения резултат. Намаляват равнищата на един хормон, само че душeвността на този човек не е изменена. Престъпният нагон остава. В Полша единствено има насилствена химическата кастрация. Защо отгледахме тези зверове? Какво направихме и какво не направихме ние като общество?
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР