Идеята в Германия да се въведе данък за религиозните места

...
Идеята в Германия да се въведе данък за религиозните места
Коментари Харесай

Кабинетът на Меркел обмисля въвеждането на данък-джамия

Идеята в Германия да се вкара налог за религиозните места на мюсюлманското вероизповедания набира последователи в страната, където мнозина са обезпокоени от задграничното финансиране, идващо от Турция или от салафитски придвижвания, съобщи Франс прес.

Правителството на канцлера Ангела Меркел дефинира наречения от медиите " данък-джамия " като вероятен път за финансиране на тези религиозни средища, който да бъде удържан от мюсюлманската общественост. Тази позиция се обрисува в писмен отговор на държавното управление на въпрос на депутати, за който през днешния ден писа в. " Билд ".

Ако концепцията се одобри, това би означавало религиозният налог, който през днешния ден в Германия се удържа от християните и е близо 8 % от годишната сума на налозите върху приходите им, да обхване и мюсюлманската вяра.

Мюсюлманската общественост в Германия е близо 5 милиона души сега, а това са към 6 % от общото население на страната. Берлин въпреки всичко е на мнение, че самодейността за подобен налог би би трябвало да бъде на провинциалните управляващи, които са способени по въпросите, свързани с религиозните вероизповедания. Според днешното издание на " Велт " огромен брой от тези провинциални управляващи са подготвени да обмислят въвеждането на подобен " данък-джамия ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР