Идеята не е да се спре икономиката, а обратното. Искаме

...
Идеята не е да се спре икономиката, а обратното. Искаме
Коментари Харесай

Шефът на Щаба срещу К-19 на САЩ разбули мистерия покрай ваксината на "Пфайзер"

Идеята не е да се спре стопанската система, а противоположното. Искаме да опитаме виртуално да работят някои от секторите, които до момента не са работили по този метод. Това съобщи в ефира на Нова тв доктор Румен Хичев - ръководител на Щаба за бързо реагиране против ковид в Съединени американски щати.

" Най-опасната зона в самолета са редовете пред пасажера , който е инфектиран и то не пасажерът, който е инфектиран, а т ри-четири реда след него . Тоалетната на самолета също е измежду най-опасните зони на машината ", съобщи специалистът.

"Един пасажер с К-19, може да болести всеки осми пасажер, изключително от редовете пред него ", сподели Хичев.

"Рискът при пътешестване с аероплан е разполагаем и не е за занемаряване. Помислете си обаче и какъв е рискът при други затворени пространства. Ако го пренесем, то той би бил същият в киното или ресторанта ", съобщи той.

" Имам запаси към "зелените коридори " в България и имам избрани запаси. Мисля, че ще има компликации пред най-уязвимата част от хората, без да има действителна научна аргументация, защото, като се замислите, тези хора, които са в магазина и желаеме да разделим в обособени потоци, са се разминавали с по-млади по улицата или в градския превоз ", сподели специалистът.

"Слагаме изкуствени времеви прозорци пред тях и те не постоянно може да се съобразят с това ", сподели Хичев.

" Какъв е смисълът да разделяме хората в магазина, в случай че те преди този момент са били дружно в рейс или метро да вземем за пример ", запита той.

"Ваксината на "Пфайзер " приключи клиничните тествания в трета фаза и сега е във етапа на софтуерна подготовка за всеобщо разпространяване. Тя ще бъде дадена първо на тези. които са изложени на по-голям риск и са на първа линия - лекари и служители на реда ", съобщи Хичев.

"Очаква се през декември да стартира процесът на доставка. Поради софтуерните провокации, които стоят от момента на произвеждане на имунизацията до приложението й върху човек, допускам, че ще се забави с два месеца някъде. В края на март допускам, че ще доближи до крайния консуматор. Това естествено е прогноза при най-хубаво стичане на събитията ", разясни той.

Той съобщи, че изрично предлага всички да се имунизират:

"Характеристиките на тази имунизационна технология, която до момента не се е прилагала. Много хора имаха запаси към имунизациите поради риска от странични резултати. Тази РНК платформа обаче имунизационния генетичен материал не минава през ядрото не човешките кафези и този риск отпада ", посочи той.

"При тази ваксина неудобствата са от логистичен темперамент и това, че би трябвало да се съхранява при минус 70 градуса по целзии ", разясни Хичев.

На въпрос какъв сюжет планува за България поради К-19:

"В момента очакванията, които се разпореждат на тази ваксина са огромни. Има над 90% успеваемост. Ако се приложи всеобщо, ще реши казуса с пандемията ", счита той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР