Идеята на ГЕРБ за контактна група за преговори е добра,

...
Идеята на ГЕРБ за контактна група за преговори е добра,
Коментари Харесай

Политолог: ГЕРБ иска да извлече всички дивиденти и да прехвърли негативите на другите

Идеята на ГЕРБ за контактна група за договаряния е добра, тъй като сега е нужна такава самодейност. Много деликатно би трябвало да се подхожда към представителите на обособените партии. Политиката е договаряне на разнообразни ползи в границите на вероятното.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria политологът доцент Мария Пиргова.

Бойко Борисов продължава да бъде действителният началник на ГЕРБ, само че би трябвало да мине още по-встрани и да покаже, че има ново управление с нови хрумвания, тъй като той беше най-недиалогичният, а в този момент внезапно желае да е глава на преговорен развой. Със декларираните фигури на Росен Плевнелиев и Соломон Паси той слага предварителни условия за приемане на една позиция, която е ясна. Но би трябвало да се даде опция и на другите партии да влязат в договаряния и да слагат условия.

 
Паси и Плевнелиев не биха създали добър преговорен спектакъл – имат прекомерно безапелационни позиции.
доцент Мария Пиргова

ГЕРБ желае да извлече всички дивиденти от създалата се обстановка и безусловно всички негативи да постави на раменете на останалите парламентарни сили, пък счита проф. Анна Кръстева.

 
В тази комплицирана обстановка сме, тъй като още веднъж не може да се сформира държавно управление. Такова имаше и то беше свалено. Тези, които го смъкнаха в този момент желаят да вършат ново държавно управление тъкмо с тези, които смъкнаха.
проф. Анна Кръстева

Виждаме разлетяване на политическата класа и на поданството. Българските жители желаят едно и също – ръководство, политиците да не ни занимават със своите нарциси и избори, а да работят за омекотяване на извънредно тежките рецесии.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР