Идеологията на пола е една от най-опасните идеологически колонизации“ днес

...
Идеологията на пола е една от най-опасните идеологически колонизации“ днес
Коментари Харесай

Папата: Джендър идеологията е опасна идеологическа колонизация

Идеологията на пола е „ една от най-опасните идеологически колонизации “ през днешния ден – по този начин дефинира джендър идеологията главата на католическата черква папа Франциск. В изявление за аржентинския ежедневник La Nación той изложи претекстовете си и уточни, че идеологията е рискова, тъй като заличава разликите и цената на мъжете и дамите.

„ Въпросът за пола размива разликите и прави света идентичен, прави всичко скучно и еднакво, уеднаквява всички хора, а това опонира на човешкото предопределение “, споделя още папа Франциск в изявлението за аржентинския ежедневник.

Когато репортерът пита папа Франциск дали знае, че в Аржентина от хората се желае да показват в формалните формуляри дали са мъжки, женски или небинарен пол (нито мъже, нито жени), папата дава отговор, че това му припомня за антиутопичния разказ „ Господарят на света “ на монсеньор Робърт Хю Бенсън от 1907 година, където се повдига въпросът за едно бъдеще, в което разликите изчезват и всичко е едно и също, всичко е унифицирано ”.

В изявлението папа Франциск показва нуждата да се приказва по тематиката за заплахата от навлизането на джендър идеологията, като споделя, че „ някои хора са малко наивни и имат вяра, че това е методът за напредък “. Франциск прибавя, че те не разграничават това, което е почитание към половото многообразие или разнообразните полови желания,от това, което към този момент е антропология на пола, което е извънредно рисково, тъй като отстрани разликите и изтрива човечеството, благосъстоянието на човечеството, както персонално, по този начин и културно, и обществено, разликите и напрежението сред разликите.

Папата означи, че постоянно прави разлика сред това какво е пастирската грижа за хора, които имат друга полова ориентировка, и какво е джендър идеологията и изрично декларира, че това са две разнообразни неща.

В диалог с полски епископи през 2016 година папа Франциск дефинира за извънредно да се преподава на децата, че могат сами да избират пола си и споделя: „ Днес децата се учат в учебно заведение, че всеки може да избере пола си. Защо преподават това? Защото книгите се обезпечават от хората и институциите, които дават пари. Тези форми на идеологическа колонизация се поддържат и от авторитетни страни. И това е извънредно! “, безапелационен бе той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР