Идеите на ДПС за бъдещето на Европа влизат в манифест

...
Идеите на ДПС за бъдещето на Европа влизат в манифест
Коментари Харесай

АЛДЕ включва в манифест идеите на ДПС за бъдещето на Европа

Идеите на Движение за права и свободи за бъдещето на Европа влизат в манифест на АЛДЕ.

Това заяви водачът на партията Илхан Кючюк, който дружно с ръководителя на Движението Мустафа Карадайъ даде брифинг в Брюксел. Карадайъ е в сърцето на Европа за присъединяване в срещата на върха на ръководителите на демократични партии в Европа. Карадайъ беседва с четирима министър председатели – на Люксембург – Ксавие Бетел, на Нидерландия – Марк Рюте, на Естония – Кая Калас и на Белгия Александер де Кро, а също по този начин с еврокомисари, евродепутати и водачи на партии, членове на АЛДЕ.
 АЛДЕ среща9
Безспорно Движение за права и свободи като значима съставка от АЛДЕ ще предложи своите хрумвания за бъдещето на Европа, дружно с това как вижда районното съдействие със страните от Западните Балкани. То е обвързвано с интеграцията им в Европейски Съюз, заяви Кючюк.

Срещата на върха имаше за цел да удостовери поддръжката на европейските либерали за Украйна, каза още ръководителят на АЛДЕ. Обединихме се още един път, че всякаква помощ би трябвало да бъде дадена на Украйна, добави той.

Срещата на върха е разискала взаимоотношението в група „ Обнови Европа “, където 70% от състава са представители на АЛДЕ, а останалите членове – представители на партия Ренесанс на френския президент Еманюел Макрон и на Европейската демократическа партия.

Обсъдихме по какъв начин тези три съставни елементи на групата „ Обнови Европа “ да се трансфорат в общо политическо тяло, което да има общи политики и общо позициониране в европейските институции, сподели Илхан Кючюк.

Най-хубавото нещо, което видях на срещата на върха е, че за Украйна нямаше различия в цялата ни демократична общественост. Тук няма ненавист, без значение защо става въпрос. За страдание в България омразата, опълчването и разграничителните линии станаха норма, лъжата също, разяснява Мустафа Карадайъ.

В фамилията на либералите, когато се води спор по другите тематики, на напред във времето са хората и решаването на проблемите им. Затова говорихме какво ще създадем за енергийната сигурност и по какъв начин ще подсигуряваме продоволствената и енергийната сигурност, разяснява водачът на Движение за права и свободи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР