IBM разширява портфолиото си с продукти на своя партньор Software

...
IBM разширява портфолиото си с продукти на своя партньор Software
Коментари Харесай

IBM купува активи на Software AG за 2,13 млрд. евро


IBM уголемява портфолиото си с артикули на своя сътрудник Software AG
(снимка: CC0 Public Domain)

IBM разгласи договорка по придобиване на част от бизнеса с корпоративни ИТ решения на Software AG на стойност 2,13 милиарда евро. Купувачът ще заплати цялата сума в брой, т.е. без да употребява акциите си.

Сделката включва платформите за консолидиране на данни StreamSets и webMethods, създадени от Software AG. Облачно-базираното решение StreamSets оказва помощ на фирмите да реализират координиран достъп и доставка на данни в границите на разнообразни източници и видове данни. В допълнение, StreamSets опростява проектирането на интелигентни канали за данни в действително време.
още по темата
Що се отнася до webMethods, тази платформа е проектирана да интегрира и ръководи API. Може да се внедри в локалната инфраструктура на клиента или да се даде като облачно решение. webMethods разрешава консолидиране и ръководство на приложения, мобилни устройства, услуги, огромни данни и API. Позиционира се като единна интеграционна платформа с разширени благоприятни условия за автоматизиране и наблюдаване на бизнес процеси.

Придобиването на активите на Software AG от IBM е резултат от повече от 20 години съдействие сред двете компании. Очаква се StreamSets и webMethods да добавят портфолиото от артикули на IBM, в това число решенията Watsonx, Red Hat, системите за ИТ автоматизация и IBM Consulting. В резултат на транзакцията продуктите StreamSets и webMethods ще станат още по-популярни по света, защото IBM участва допълнително от 175 страни.

По-рано тази година Software AG смени притежателя си: ИТ компанията беше купена от капиталовия колос Silver Lake за 2,37 милиарда евро. Други капиталови компании също аплайваха за придобиване на Software AG, само че притежателите на немския ИТ снабдител избраха Silver Lake.

В понеделник, 18 декември, Silver Lake разгласи решението си да направи Software AG непублична компания – нейните акции ще бъдат изтеглени от фондовата борса. Silver Lake има 93,3% дял в Software AG.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР