И все пак, по-добре късно, отколкото никога, нали така? Емил

...
И все пак, по-добре късно, отколкото никога, нали така? Емил
Коментари Харесай

На Microsoft ѝ отне „само“ 15 месеца да отстрани дребен бъг в Windows 11 – ето какъв

И въпреки всичко, по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай, нали по този начин?

Емил Василев преди 41 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 9:00 | 17.12.2023

Учени откриха просто решение за основаване на компактни реактори за термоядрен синтез

АвтомобилиЕмил Василев - 10:00 | 17.12.2023

10 от най-впечатляващите атмосферни мотори, създавани в миналото

IT НовиниДаниел Десподов - 17:01 | 16.12.2023

Германски стартъп ще завоюва 100 млн. евро, като трансформира жилищата във въглеродно неутрални

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Човек може да си намерения, че Microsoft се е отказала да се пробва да в профил бъг в Windows 11, която предизвикваше автоматизираното появяване на File Explorer на напред във времето, защото за първи път беше обявено за него в края на 2022 година, само че след към „ единствено “ 15 месеца очакване, поправката най-сетне се популяризира.

През септември 2022 година беше пусната актуализацията 22H2 за Windows 11, която внесе няколко промени и нови принадлежности в операционната система. Една от тях беше функционалността за табове в границите на File Explorer, макар че тя се появи месец по-късно заради проблеми преди стартирането.

За страдание на някои консуматори на Windows 11 актуализацията вкара и бъг, която беше толкоз стеснителен, че мнозина помислиха, че системите им са инфектирани със злоумишлен програмен продукт.

Този бъг се появявал, до момента в който File Explorer е бил отворен, като приложението внезапно се е появявало над всички други отворени прозорци в операционната система след несъмнено време. Потребителите оповестяват, че File Explorer открадвал фокуса в границите на няколко минути, някои споделят, че това се случва в избрани часове на деня, а други се оплакват, че това се случвало на инцидентен принцип.

Макар, че този бъг не е срив на системата и може да бъде избегнат посредством затваряне на File Explorer след използването му, той сигурно е скучен, изключително в случай че се появи до момента в който играете някоя игра или представяте презентация – последното се случило на един ядосан консуматор.

Досадния бъг също по този начин предиздвикал няколко души, които се сблъскаха с казуса, да се запитат дали не са били инфектирани с вирус и дали това не е някаква форма на злотворен програмен продукт в системата им, който се пробва да отваря папки и да краде персонални данни.

За благополучие, Windows Latest оповестява, че Microsoft най-сетне е направила нещо във връзка с този бъг във File Explorer, към година и три месеца след първата му поява. Поправката се популяризира с Windows 11 KB5033375 (кумулативна актуализация от декември 2023 година).

В бележките на Microsoft за издаването на актуализацията се показва, че тя взема решение проблем, при който прозорците на File Explorer се появяват на напред във времето, когато потребителите не ги чакат. Не е ясно за какво на компанията ѝ е било належащо толкоз време за отстраняването на този бъг, въпреки че може да се допусна, че Microsoft не е сметнала, че той е толкоз сериозен и значим.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР