И вие ли имате следните (лоши) навици? Ако да, нямате

...
И вие ли имате следните (лоши) навици? Ако да, нямате
Коментари Харесай

Лоши навици, издаващи висока интелигентност

И вие ли имате следните (лоши) привички? Ако да, нямате причина да се срамувате – тъй като те в действителност издават висока просветеност!

1. Постоянно отлагате нещата

Нещата, които можете да свършите през днешния ден, предпочитате да оставите за на следващия ден? Който живее съгласно това мото, очевидно е доста образован. Да отлагате непрекъснато разнообразни действия не е симптом на мързел, а значи, че просто изчаквате верния миг. Обикновено употребявате времето, през което не сте създали нещо, за друго – а това дава подтик на творчеството.

2. Дъвчете дъвка

Това несъмнено е доста провокиращ табиет – изключително в случай че мляскате с отворена уста и, пази боже, надувате балончета. Но надали подозирате, че в действителност дъвченето на дъвка освен отпуска нервите, само че подтиква и мозъчната активност и изостря вниманието!

3. Бюрото ви е разбъркано

На писалището ви царува истински безпорядък? Чудесно! Защото в този случай безредието има своите преимущества. Хаосът на бюрото ви оказва помощ да бъдете по-целенасочени – просто тъй като ви стимулира да внасяте ред в други области. А това ви прави доста по-продуктивни!

4. Често витаете в облаците

Посред бял ден мислите ви се разсейват, отнасят се нанякъде и лицето ви се озарява. Това значи да бленувате с отворени очи в нещо като транс. Харвардският психолог Дениъл Гилбърт е открил, че прекарваме съвсем половината си живот фокусирани не върху външния свят и върху това, което вършим сега, а заети с мислите си. В никакъв случай не трябва да се усещаме отговорни поради това! Защото който обича да мечтае, е по-креативен и в действителност по-продуктивен. Ако витаем в облаците по 12 минути дневно, до момента в който си блъскаме главата над някоя сложна задача, по-бързо намираме решение на казуса, написа " Обекти ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР