И в разгара на зимния сезон - малките ски курорти

...
И в разгара на зимния сезон - малките ски курорти
Коментари Харесай

Малките ски курорти у нас са заплашени от изчезване

И в разгара на зимния сезон - дребните ски курорти са съществено застрашени от изгубване, осведоми Българска национална телевизия. Причината - галопиращите цени на електрическата енергия. На ръба на оцеляването и пред банкрут са ски оборудванията в региона на пловдивските хижи Здравец и Копривките.

Зимният сезон за най-близката до Пловдив ски база стартира с шокираща сметка за ток. За предходния месец, когато оборудванията не са работили, дължат близо 600 лева

"В региона на Родопите паднаха доста съществени количества сняг, които не сме виждали от 2012-2013 и те най-малко ни помогнаха да не употребяваме системите за неестествен сняг, които най-вероятно биха ни довършили на тия цени ", разяснява Димитър Николов, ръководител на ски клуб „ Копривките ".

Ако времето се затопли обаче и включат оръдията за неестествен сняг, това ще им коства 800 лева за денонощие.

"Ще се отрази сигурно цената на тока, разноските са много по-големи, всичко се е вдигнало и ще забележим какво ще стане ", съобщи Иван Кобуров, преподавател по сноуборд.

В същото време, с цел да не изгубят клиентите си, в базата пресмятат, че не могат да вдигнат цените с повече от 10 %. Така считат и посетителите, които нормално са цели фамилии.

Според посетителите страната би трябвало да предложи механизъм за поддръжка. Заради пандемията се вижда и лек спад на туристите в региона.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР