И в домашни условия можем да изпълним препоръките на Световната

...
И в домашни условия можем да изпълним препоръките на Световната
Коментари Харесай

Как в домашни условия да изпълним препоръките на СЗО за физическа активност

И в домашни условия можем да осъществим рекомендациите на Световната здравна организация за физическа интензивност.

В информация на УНИЦЕФ, оповестена във „ Facebook “, се напомня, че СЗО предлага 150 минути средноинтензивна или 75 минути високоинтензивна физическа интензивност седмично.

Препоръките на СЗО за минимална физическа интензивност могат да се изпълнят даже вкъщи, без особено съоръжение и в лимитирано пространство, се показва в известието.

Съветите на специалистите са да се вършат къси дейни спирания денем. Кратките интервали на физическа интензивност, събрани дружно, дават отговор на седмичните рекомендации. Танците, играта с децата и осъществяването на домакинските отговорности като почистване и поддържане на градината са други способи човек да поддържа физическа интензивност вкъщи.
Роналдо: Бъдете признателни за нещата, които имат значение! Португалецът насочи нов прочувствен апел в обществените мрежи
Специалистите предлагат са се употребяват и упражненията в интернет . Те поучават хората да се възползват от изобилието от серии извършения в интернет. Много от тях са безвъзмездни и могат да се намерят в YouTube. " Ако нямате опит с такива извършения, бъдете внимателни и си давайте сметка за личните си ограничавания ", предизвестяват специалистите.

Дори в дребни пространства, обиколките и ходенето на място може да ви помогне да останете дейни, показват специалистите. " Ако говорите по телефон, стойте прави или се разхождайте из дома си, вместо да говорите седнали. Ако решите да излезете да се разноските или да вършиме за извършения на открито, уверете се, че постоянно сте на разстояние минимум 1 метър от другите хора ", поучават експертите.
Никол Шерцингер и приятелят й се самоизолират.. във фитнеса „ Трудно е да останеш стимулиран за подготовка, до момента в който си изолиран в дома си, само че е значимо да поддържаме мозъка си здрав, мощен и изобретателен “, написа Никол в Story в Инстаграм
Те предлагат на хората да стоят повече време прави.

" Намалете времето, през което сте неподвижни, като стоите прави постоянно, когато е допустимо. Най-добре е да се постараете на всеки 30 минути да прекъсвате интервала, когато сте в седнало състояние и сте се облегнали ", предлагат специалистите.

Те поучават хората да помислят по какъв начин да си създадат бюро, на което да работят прави, като употребяват висока маса или натрупат книги или други материали, с цел да продължат да работят изправени. " Докато си почивате, давайте приоритет на стимулиращи мисленето действия, като да вземем за пример четене, настолни игри и главоблъсканици ", поучават още експертите.

Препоръчват се и техники за релаксиране . Медитацията и дълбокото дишане могат да оказват помощ на хората да останат спокойни.
След COVID-19: Ще се върнат ли хората във фитнес залите? Преди ковид близо половин милион души са били постоянните гости
За оптимално здраве е доста значимо човек да не не помни да се храни здравословно и да поддържа организма си хидратиран.

" Оставането у дома за дълъг интервал от време може да съществено да затрудни поддържането на физическа интензивност. Заседналият метод на живот и слабата физическа интензивност могат да се отразят отрицателно на здравето, благополучието и качеството на живот на хората.

Доброволната карантина може също по този начин да аргументи спомагателен стрес и да подложи на тестване психологичното здраве на жителите ", показват от организацията.Затова и поучават хората да покачат физическата интензивност и в домашни условия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР