И в близките часове все още ще има места, предимно

...
И в близките часове все още ще има места, предимно
Коментари Харесай

През нощта валежите почти навсякъде ще спрат

И в околните часове към момента ще има места, най-вече в източната част на страната, с превалявания от дъжд. През нощта преваляванията ще спрат, а облачността ще се раздра и намалее и над съвсем цялата страна ще бъде слънчево.

Утре ще бъде най-вече слънчево, само че още веднъж основно над Източна България ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб север-североизточен вятър, в Източна България до сдържан. Максималните температури ще бъдат сред 30° и 35°, в крайните източни региони и по Черноморието - малко по-ниски - сред 24° и 28°. Температурата на морската вода ще е 22 - 24°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В морските ни курорти ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан север-североизточен вятър.

Предимно слънчево ще е и в планините, след обяд с купеста облачност и тук-там в източните масиви ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 19 градуса на Алеко, към 23 градуса в Боровец и Пампорово и до 28 градуса в Банско.

На доста места в Западна и Централна Европа ще вали дъжд. В по-голямата част от Централна и Южна Европа обаче ще бъде най-вече слънчево. На доста места в централната част на континента и в Италия е оповестено предизвестие от първа и втора степен за рисково високи температури, в това число и на Балканите, където ще бъде слънчево, с купеста облачност над източните региони и тук-там там отново ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици.

У нас през идващите дни до края на седмицата времето ще бъде най-вече слънчево, към и след обяд с развиване на купеста облачност. В четвъртък и петък дневните температури едва ще се намалят. Очакват се и валежи, на повече места през първия ден. През почивните дни ще е съвсем без превалявания, а температурите още веднъж ще стартират да се покачват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР