Оставката на Дорис не е политическо земетресение - но тя струва на торите още едно сигурно място на междинни избори

...
И тя няма да си тръгне тихо. Нейният брутален удар
Коментари Харесай

И тя няма да си тръгне тихо. Нейният брутален удар с Риши Сунак в нея не предизвиква никакви удари. Но след щетите, които поведението й през последните няколко месеца вече нанесе на партията на торите, тя няма да спечели много симпатии от депутатите от торите.

Въпреки че за кратко беше в кабинета на относително младшата позиция на секретар по културата под нейното ръководство не толкова тайна влюбена в Борис Джонсън, тя едва ли е един от големите зверове на партията или значителна политическа фигура, чиято оставка ще развълнува нейната партия.

Въпреки че тя вдига много шум и очевидно твърдо решена да отмъсти на г-н Сунак за ролята му в смъртта на нейния любим Борис, тук не говорим за политическо земетресение като оставката на титани в кабинета като Майкъл Хезелтайн от кабинета на Маргарет Тачър през 1986 г. или Робин Кук над сър Тони Войната на Блеър в Ирак през 2003 г.

През по-голямата част от политическата си кариера Надин Дорис е била независима от задната скамейка, чиято основна претенция за слава е да се появи в I'm A Celebrity, Get Me Out Of Here през 2012 г. без разрешение , за което тя оттегли консервативния камшик.

Надин Дорис атакува премиера, след като подаде писмо за оставка

Прочетете повече:
Друг съвет призовава Дорис да подаде оставка
Дорис протака оставката за удължаване на болката за Сунак
Депутатът от Mid Beds твърди, че „зловещи сили“ стоят зад пренебрежението й към лордовете

Пълното писмо за напускане на Надин Дорис - тъй като тя обвинява Риши Сунак в раздухване на „обществена лудост“ срещу нея

Единственият лидер на торите, на когото тя беше напълно отдадена, беше Борис Джонсън. Тя ридаеше по време на пресконференцията, когато той го изпълни през 2016 г. и обяви, че няма да участва в надпреварата за лидерство, след като Дейвид Камерън се оттегли след унижението си за референдума за Брекзит.

Тя никога не е имала време за г-н Камерън. През 2012 г. тя заклейми тогавашния премиер и канцлер Джордж Озбърн като „две арогантни шикозни момчета, които не знаят цената на млякото“.

В писмото си за оставка, атакуващо г-н Сунак, тя споменава времето си в политиката преди това тя стана член на парламента от Мид Бедфордшир през 2005 г. Тя беше специален съветник на несветския Оливър Летуин. Говорете за странната двойка: бившата медицинска сестра от работническата класа от Ливърпул и стария етонец.

Бившият изпълнителен директор на Флийт Стрийт и доктор на торите Хенри Макрори разказва забавна история за времето, през което г-жа Дорис е работила за Летуин когато той беше канцлер в сянка.

Откривайки, че трескаво гримира лицето му, г-н Макрори я попита какво прави. „Оливър дава интервю“, отговори тя. "За кого?" — попита Макрори. — Касичка! - каза тя гордо. „Но Moneybox е радиопрограма“, информира я той.

Изображение: Борис Джонсън и Надин Дорис

Заплашени да „изритат топките на журналиста на Sky News“

Тя също може да бъде пламенна, когато критикуван. Преди няколко години тя се обади на журналист от Sky News в една събота сутрин и съобщи, че след като колега от Sky я критикува: „Можете да му кажете, че ще го ритам по топките!“

Тя никога не е била по-пламенна, отколкото в писмото си за напускане. Тя продължава да настоява, че въпреки критиките от страна на колеги, тя е „продължила да работи за моите избиратели вярно и усърдно и до днес“.

Наистина ли? Тя не е говорила в Камарата на общините повече от година и е гласувала само шест пъти тази година. Избирателите твърдят, че не са я виждали „от години“.

Лейбъристкият отговор на оставката на Дорис

Отправяйки атака на „елегантно момче“ към г-н Сунак, тя твърди, че като канцлер „вие сте блеснали с блестящата си усмивка Обувки Prada и костюм Savile Row“ изнесе „банални фрази“ и говори, „илюстрирайки колко прекрасен беше животът в Калифорния“.

Обръщайки се към „политическото убийство на Борис Джонсън“, тя твърди, че има „тъмна история“, която тя възнамерява да разкаже в книга, "която разкрива как демократичният процес в сърцето на нашата партия е бил корумпиран".

Достоверно? Нейните критици без съмнение ще я обвинят в разпространение на диви конспиративни теории.

Твърдението й, че г-н Сунак е виновен за „унижаване на длъжността му, като е отворил портите, за да предизвика обществена ярост срещу един от собствените си депутати“ изглежда грубо над върха. Повечето депутати от торите досега са съпричастни към разочарованието, което министър-председателят изпитва от нейното поведение.

Въпреки това, за да бъда честен към нея, ще има съчувствие към нея относно разкритието й, че полицията е трябвало да посети дома й заради заплахи през последните седмици.

Твърденията на зомби парламента са доста на място

И нейното описание на „зомби парламент, в който не се е случило нищо смислено“ и „правителството е дрейф" е доста на място.

Колко пъти през последните месеци бизнесът на Commons се е сривал в средата на следобед и са били избягвани големи гласове? много. Малцина ще оспорят това твърдение на г-жа Дорис.

Тя също има право относно манифеста на Борис Джонсън от 2019 г., който е „напълно изоставен“.

Твърдението, че 200 или повече депутати от торите са изправени пред "изборно цунами" обаче по-скоро противоречи на твърдението й, че "няма привързаност към Кийр Стармър".

Надин Дорис има своите фенове и поддръжници. Те ще твърдят, че от нейния произход от работническата класа тя е постигнала големи успехи в и извън политиката: нейните романи са огромен успех, например, и са й спечелили много пари.

Избирателят на Дорис казва: „Тя може да остане в джунглата“

Но политиката е племенна и освен краткия период, когато Борис Джонсън я направи министър и след това я издигна в кабинета, тя беше предимно аутсайдер.

А партията на торите е безмилостно безпардонен. Лейбъристите ще излеят атаките си срещу г-н Сунак. Листовките и атакуващите реклами, които я цитират, несъмнено вече се подготвят.

Поведението й през последните няколко месеца почти сигурно е струвало на торите още едно сигурно място в междинните избори, които тя сега казва, че е готова да предизвика . А нейната книга за г-н Джонсън е предназначена да нанесе максимални щети на г-н Сунак и партийното висше командване на конференцията на Консервативната партия.

Надин Дорис със сигурност е луда. Но луда означава ядосана, яростна и нажежена, а не по начина, по който я представят лейбъристките депутати. А нейната плодотворна кариера извън парламента доказва, че тя не е глупачка.

Но много депутати от торите ще заключат, след като прочетат нейната прощална диатриба, че пропускайки титлата, която Борис Джонсън й обеща и тя очевидно жадува, тя е обвинява само себе си.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР