И трите страни са отстъпили от основни искания. На снимката

...
И трите страни са отстъпили от основни искания. На снимката
Коментари Харесай

Меркел и Шулц са постигнали предварително съгласие за широка коалиция в Германия

И трите страни са отстъпили от съществени претенции. На фотографията отляво надясно: Хорст Зеехофер (ХСС), Ангела Меркел (ХДС) и Мартин Шулц (ГСДП)

Още по тематиката
Какво да чакаме от договарянията сред Меркел и Шулц

Разногласията по тематики като миграцията и европейските политики могат да провалят сформирането на нова огромна коалиция в Германия
8 яну 2018
Коалиция в Германия може да има, само че следващата година

Лидерът на социалдемократите Шулц даде зелена светлина на договарянията с Ангела Меркел, само че би трябвало да получи утвърждението на партията
3 дек 2017
Германия се приготвя още веднъж за огромна коалиция

В четвъртък Меркел и Шулц ще се срещнат, с цел да обсъдят опциите за взаимно ръководство, само че към момента нищо не е несъмнено
27 ное 2017 Седмицата на интензивни предварителни договаряния е приключила сполучливо за Ангела Меркел и Мартин Шулц. Според източници, представени в редица немски медии, водачите са съумели да си свидлив ръцете за документ от 28 страници, в който са разказани целите на бъдещето държавно управление. Въпреки това, с цел да стартират формалните договаряния за съдружно ръководство, членовете на партиите би трябвало да дадат своето единодушие.
Новината изстреля еврото по отношение на $ на валутните пазари и курсът на американската валута надмина 1.21 за евро.

Какви са компромисите

Според наличната досега информация и трите страни - Християндемократическият съюз (ХСС), баварският Християнсоциален съюз (ХСС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП), са създали обилни взаимни отстъпки в настояванията си.

Германското издания Bild твърди, че консервативният блок (ХДС и ХСС) на Меркел е отстъпил пред волята на социалдемократите в областта на здравното обезпечаване, като в този момент работодателите ще би трябвало да поемат половината от сумата по здравните осигуровки на чиновниците си.

От друга страна, консерваторите са съумели да наложат настояването си за ограничение броя на родственици на получилите бежански статус, които се позволяват в страната. Социалдемократите са се отказали от настояването си въглеродните излъчвания да бъдат понижени с 40% по отношение на равнищата им през 1990 година до 2020 година

Двете страни са се съгласили да отстранен и така наречен налог " взаимност ", който беше въведен след обединяването през 89-та година, за поощряване растежа в изостаналите източни провинции.

Според документа, новото държавно управление ще е " готово да прави по-големи вноски към бюджета на Европейски Съюз ", както и да поддържа " фондовете за икономическa конвергенция " и други промени, които могат да послужат за основа на бюджет на еврозоната.

Ще успее ли Шулц да наложи обединението

Въпреки хипотетично постигнатото единодушие, Меркел, Шулц и водачът на ХСС Хорст Зеехофер ще би трябвало да получат единодушието на групите, които водиха договарянията. Докато при консерваторите това е позволен сюжет, Шулц ще би трябвало да пребори по-голяма опозиция в личните редици, както и партийно гласоподаване идната седмица. Голяма част от ГСДП приписва претърпения разгром на изборите на 24 септември върху консервативния блок, с който управляваха в предходния мандат. Тогава социалдемократите съумяха да наложат малко от личните си политики и на практика изгубиха партийния си профил на фона на все по-социално настроените консерватори.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР