И този петък в часовете до обяд ще има мъгли

...
И този петък в часовете до обяд ще има мъгли
Коментари Харесай

Слънчево с пясък от Сахара

И този петък в часовете до обяд ще има мъгли тук-там в равнините и низините. По-късно, обаче, ни чака най-вече слънчево и доста топло време. Не е изключено и през днешния ден да имаме температурни върхове. Максималните температури ще доближат до 27-28 градуса. Най-топло ще бъде в регионите на Велико Търново и Русе.

По-ниски ще са стойностите в регионите, където има мъгла тази сутрин- към Пловдив и на северозапад в региона на Видин. Там живакът ще покаже към 18-19 градуса. А в столицата следобяд се чакат 23 градуса.

В планините ще е най-вече слънчево с сдържан до мощен югозападен вятър, с който ще се затопли още. Максималната температура на височина 1200 метра ще е цели 21 градуса, на 2000 метра - към 14.

Топлото време в нашата страна се дължи на транспорт на топли въздушни маси от юг.
Южният вятър, обаче, носи частици прахуляк от Сахара и това краткотрайно ще намали качеството на въздуха през днешния ден. Имало е случаи пясъкът да се носи на голям облак през цяла Европа, от време на време се стига и до същински пясъчни стихии, при които има и понижена видимост.

В събота температурите малко ще се намалят, само че ще останат по-високи от нормалните за първата половина на ноември - оптималните ще са сред 15 и 20 градуса. Ще има повече облаци и на обособени места в Западна България ще превали слаб дъжд. В неделя вероятността за превалявания е дребна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР