И тази пролет групата, свирила в 25 страни - от

...
И тази пролет групата, свирила в 25 страни - от
Коментари Харесай

Месечинка представя нов албум първо в България

И тази пролет групата, свирила в 25 страни - от Съединени американски щати до Русия - идва в България с нов материал, който ще показа премиерно у нас. Турнето им стартира в Пловдив, Би Боп Клуб на 28 април, продължава в София в КУПЕ на 29-и, на 30 април групата свири в Max Club Русе, а на 1 май в Читалище " Йордан Йовков ", Добрич.

 

  Новият албум на Meszecsinka ще бъде публикуван от един от най-престижните европейски лейбъли в сектора CPL/Nordic Notes от Германия. Привилегията на българската аудитория е да чуе албума преди неговата международна премиера. Разбира се основната атракция ще бъде живото шоу, за което британското списание Songlines написа: " Диви и необуздани, като саундтрак към рейва във връзка края на вселената… ", а руският  Dmoon.ru дефинира като " Танци на дервиши и екстатичен шаманизъм на екстрасенси...

 

Музикален акомпанимент на ритуална екзекуция ". Meszecsinka (Месечинка) е интернационален план, основан в Будапеща. Получили са необятно интернационално самопризнание, само че българската аудитория е от особено значение за тях. Защото единият от създателите е българин (Емил Билярски, прочут в България и от предходната си група Korai Öröm), само че и тъй като певицата Аннамария Ола, наричаната от пресата вокална вълшебница и фея обича България и българската национална музика.

 

Посетителите на априлските концерти ще могат да чуят няколко български национални песни в самобитния аранжимент на колектива, спечелил влиятелната премия Фонограм (унгарското Грами). Предишният албум на групата Stand Into The Deep се радва на добър банкет: пресата го дефинира като шедьовър, публиката е във екстаз и записът разумно откри място в Топ 10 на двете съществени международни ранглисти за уърлд музика – Worldmusic Charts Europe и Transglobal Worldmusic Charts. Групата за новия албум: " Той наподобява на предходните в две неща: не наподобява на предходните и е 100% Meszecsinka ". Основателят на групата Емил Билярски развива редом и своя солов план с песни най-вече на български.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР